Pečený pstruh a zemiaky

monciq - fotkamonciq, 8. augusta 2011
Pečený pstruh a zemiaky
Foto: monciq
10 minút
príprava
20 minút
na 220-250 °C

Suroviny

7 ks
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky dáme piecť na spôsob živánskej: zemiaky nakrájame na kolieska môžu byť aj v šupke cibuľu nakrájame tiež na kolieska kto ma rád môže si daj aj slaninu na kocky

  2. 2

    na plech dáme alobal naložíme suroviny (zemiaky, cibuľu, slaninu, osolíme môžme dať sladkú papriku a pokvapkáme olejom , vrch prikryjeme alobalom a kraje spojíme aby sa zemiaky "dusili" Rybku môžme ugrilovať kto ma domáci gril na ňom (v obchodoch predávajú naložené ryby) pokiaľ nie tak najlepšie na pstruha je korenie na ryby, citrón, bylinky. Kto nemá domáci gril stačí mriežku z rúry obaliť alobalom a na tom upiecť alebo na plechu. Keď je naložené na tanieroch my si dávame na zemiaky rozmiešanú kyslú smotanu s popučeným strúčikom cesnaku.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia