
Polievka z lievika
Recept som objavil v zošite s receptami, už ani neviem odkiaľ som ho získal, tak...

Pizza ako ju robím ja
Jednoduchá a dobrá pizza. Je to tak pre dvoch ľudí. Forma s priemerom 22 cm....

Škoricové rolky
Pridávam aj niečo sladké, ochladilo sa nám a k čajíku ako stvorené. A tá vôňa...

Fazuľkový prívarok à la lady Ann
Veľmi rád siahnem po rcp s vôňou spomienok na moju babičku lady Ann. Na dvore „šéfovala”...

Bezlepkové kapustníky
Tieto vynikajúce kapustňáky som piekavala dávno, u nás obľúbené jedlo a urobila som ich mojim bezlepkáčom...

Podplamenník podľa mňa
Keďže na jarmoku nevedeli koľko majú pýtať za kúsok podplamennika, tak som si upiekla svoj podľa...

Raňajkové reďkovky s údenou parenicou
Variant prípravy našej obľúbenej červenej redkvičky, ktorú som zrealizoval a ochutnal. Napodiv boli sme...

Kuracie prsia s parmezánom
Vždy keď naďabím na rcp s parmigiano reggiano dostanem úžasnú chuť na slovenský údený oštiepok. Už...

Rizoto z kuracieho perkeltu
Ani tak nejde o recept, ako o moju samochválu a aby si moja mamka i babička...

Maďarský guláš so žemľovou knedľou
Neviem prečo maďarský, hádam pretože tam pridávame papriku. Výborný obed aj pre náročných.

Vajíčka v očistci – shakshuka
… alias v „purgatóriu“ (Eggs in Purgatory); tak k tomuto poetickému prekladu som dospel pri bádaní využitia...

Jemný koláč s karamelizovanými jablkami a krémom
Neskutočne rýchly jablkový koláč, ktorý naozaj poteší.

Kyjevské kotlety
Je to veľmi staré a populárne jedlo v Rusku a pochádza ešte z čias Alžbety I (18....

Nátierka z bedlí na hrianky
Ak sa vám podarí v hubárskej sezóne nazbierať viac bedlí, dá sa okrem klasického vyprážania využiť...

Vatovec s dusenou zeleninou
Tento recept pridávam ako inšpiráciu pre tých, ktorí nájdu vatovec. Je to neobvyklá huba a...

Makovo-jablkový koláč z kysnutého cesta
No a tu je druhá polovica cesta. Síce napíšem suroviny tak ako na prvý pizzový koláč....

Čertovsky pálivé rezne
Gurmáni a labužníci pozdvihnite svoj zrak na tento recept. Je to veľmi dobré bravčové stehno a...

Pečený slivkový lekvár
Nedávno som čítala vážnu diskusiu až hádku na tému džem vs. lekvár. A aha, ...

Hovädzí paprikáš s hubami
Slovenské paprikáše ma sprevádzajú odjakživa. Kurací bol najlepší v košickej reštaurácii „Baránok“, držkový v motoreste...

Zemiakový guláš spod Bankova
Variant slovenského guľáša, ale aj zemiakového paprikáša. Pretože „polszka kielbasa“ z tunajšieho trhu je...

Makovo-jablkové buchty
Závin som už robila makovo-jablkový, tak dnes pre zmenu som upiekla tieto buchty.

Nadýchaná zemiaková focaccia
Na túto focacciu som sa chystala už dlho. Recept je zo stránky pekarnomanie. cz, ale...

Slovenská klasika - trojboj
Kto by nepoznal starú dobrú klasiku jedla. Kapusta - zemiaky - cestovina. Ja občas...

Veľmi dobrá čalamáda
Inšpiráciou na tento recept bol internet, hľadal som recept na olejovú čalamádu, ktorú poznám ešte...

Šampiňóny na červenej cibuli a zeleri
Na čerstvé huby z okolia mojich rodných Košíc si budeme musieť ešte nejaký ten piatok počkať, ...

Ázijské vaječné rezance s kuracím mäsom
Obyčajný recept na rezance (nudle). Marináda je od the Hairy Bikers ( Asian Adventure).

Portugalské „pasteis de nata“ so žltým melónom
Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto v tvare obdĺžnika na hrúbku asi 3 mm, zrolujeme ho do rolky, zabalíme do...