Restovaná kuracia pečeň
Restovaná kuracia pečeň

Kuracia pečeň fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 1. februára 2020
Kuracia pečeň (fotorecept)
Foto: gordonko

Kuracie pečienky podľa mojej manželky. Ale stále to nie je ako tie v Zobraziť celý popisKuracie pečienky podľa mojej manželky. Ale stále to nie je ako tie v reštaurácii, tie milujem...

5 - 6
porcií
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
1 - 1,5 kocky
1 KL
1 - 2 strúčiky
1 - 1,5 PL




Postup

  1. 1

    Potrebné suroviny... Cibuľu nakrájame na drobno. Kuracie pečienky odblaníme a trochu pooddeľujeme - nie na veľmi malé kúsky.

    Kuracia pečeň (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji speníme pokrájanú cibuľu a osmahneme do sklovita. Pridáme štipku mletého čierneho korenia a nato pridáme kuracie pečienky.

    Kuracia pečeň (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Miešame, kým pečienky nepustia trochu šťavy - tak ako na fotke - potom podlejeme trochou vody a necháme podusiť pod pokrievkou - skoro do zmäknutia pečienok.

    Kuracia pečeň (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cca po 10 minútach pridáme zátrepku urobenú z hladkej múky (zátrepku urobíme tak, že do pohára si dáme 1 PL hladkej múky, zalejeme ju studenou vodou a vidličkou premiešame tak, aby sme nemali hrčky z múky). K pečienke pridáme 1 až 1,5 kocky rozmrveného slepačieho bujónu a lyžičku horčice, premiešame a ešte chvíľku necháme povariť.

    Kuracia pečeň (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nakoniec pridáme 1 väčší (alebo 2 menšie) prelisovaný strúčik cesnaku - necháme prejsť varom a dochutíme - dosolíme a máme hotovo.

    Kuracia pečeň (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávame s ryžou.

    Kuracia pečeň (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

kuko95
ten bujon naco ved pecienka ma dost vyraznu chut ,muku by som tiez vynechal ale inac mnam :) ja si veru pecienku robim casto vecsinou s nejakymi hubami alebo so slaninou
terinka55
Manželka Ti dobre navarila.
Ak dovolíš, podelím sa ako robím ja.
Cibuľu orestujem do zlata, potom pretlačím 1 strúčik cesnak, trochu drvenej rasce, pridám pečienku, spolu chvíľu opekám, potom trochu mletej papriky, MK, lyžicu horčice, kečupu, jemne zaprášim polohrubou múkou. Trochu spolu zase miešam, zalejem horúcou vodou. Povarím a keď je hotovo, tak trošku majoránky a soli :-)
Prepáč, “rozkecala som sa” :-)
gordonko
@terinka55 (2.2.2020 14:19)

v pohode ,že si sa rozkecala , vyzkouším aj Tvoji variantu ... co se majoránky týká dal som ju aj ja a len trochu ,ale aj tak prerážala chuť pečienok , preto som ju tam nenapísal .... a šťava je dobrá hustá či vodová ked tam neni zátrepka ???
terinka55
Gordonko, šťava je primerane hustá. Nie riedka. Vody však nedávam veľmi veľa. Tá polohrubá múka to krásne spojí, plus svoje urobí cibuľa, cesnak, horčica, kečup... Kedysi dávno som to vyčítala v časopise. Doma chutí :-)
kacenka19
Čaute varecháči, ja nedávam cesnak, nezatrepávam to s múkou, osmažím si cibuľu na oleji, pridám majoránku, mletú červenú papriku a nastrúham si 2 jabĺčka, podlejem to vodou a varím, kým to nie je hotové - mäkké /samozrejme na slabom ohni/, tie jabľčka si urobia svoje, podávam s ryžou, tak dobrú chuť
aroooo
raz som robila toto podľa nejakého rcp ale sa mi stratil a bolo to vynikajúce, teraz len tak, čo si myslím že tam bolo, nie je to síce to pôvodné "orechové", len skrátka na opraženú cibuľu dám očistené zhruba rozkrájané pečienky, čerstvo mleté č.korenie, nechám zatiahnuť, poprášim trochu múkou, podlejem trochou (cca 1 dcl červeného vína - mala som na varenie bazové - už dávno nie je) zamiešam a dusím pod pokrievkou - nie dlho, oni potom tvrdnú. Potom pridám roztlačený cesnak - pamätám sa, že tam písali radšej viac ako menej, trošku majoránky, chvilinku prevarím, dosolím soľou a hotovo.
používateľ nemá avatar
123
123
@kacenka19 (3.2.2020 12:16)

ja to robím presne tak, nikdy som nepoužívala k pečeni cesnak, ani múku, ale ani jablko/aj keď som to v tomto prevedení už jedla, nechýba mi/ majoránku dávam až nakoniec a najviac nám to doma chutí s varenými zemiakmi ... a keď sa niečo zvýši, tak urobím zemiakové placky a tú pečeň dám do zemiakovej placky +tatarská omáčka k tomu a každý je doma spokojný...
boxik
Tieto jednoduché recepty ,väčšina z nás to robí podobne ako je to tu, má význam v tom ,že nám pripomenie aj v časoch dnešných hrozivo vyzerajúcich a vraj zdravých receptov sa nájdu ľudia čo majú radi poctivú a generáciami overenú dobrotu akou sú aj tieto pečienky. Dávam 100 bodov.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia