Kuracia pečeň fotorecept
Foto: gordonko
Kuracie pečienky podľa mojej manželky. Ale stále to nie je ako tie v Zobraziť celý popisKuracie pečienky podľa mojej manželky. Ale stále to nie je ako tie v reštaurácii, tie milujem...
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Potrebné suroviny... Cibuľu nakrájame na drobno. Kuracie pečienky odblaníme a trochu pooddeľujeme - nie na veľmi malé kúsky.
-
2
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu a osmahneme do sklovita. Pridáme štipku mletého čierneho korenia a nato pridáme kuracie pečienky.
-
3
Miešame, kým pečienky nepustia trochu šťavy - tak ako na fotke - potom podlejeme trochou vody a necháme podusiť pod pokrievkou - skoro do zmäknutia pečienok.
-
4
Cca po 10 minútach pridáme zátrepku urobenú z hladkej múky (zátrepku urobíme tak, že do pohára si dáme 1 PL hladkej múky, zalejeme ju studenou vodou a vidličkou premiešame tak, aby sme nemali hrčky z múky). K pečienke pridáme 1 až 1,5 kocky rozmrveného slepačieho bujónu a lyžičku horčice, premiešame a ešte chvíľku necháme povariť.
-
5
Nakoniec pridáme 1 väčší (alebo 2 menšie) prelisovaný strúčik cesnaku - necháme prejsť varom a dochutíme - dosolíme a máme hotovo.
-
6
Podávame s ryžou.
Ak dovolíš, podelím sa ako robím ja.
Cibuľu orestujem do zlata, potom pretlačím 1 strúčik cesnak, trochu drvenej rasce, pridám pečienku, spolu chvíľu opekám, potom trochu mletej papriky, MK, lyžicu horčice, kečupu, jemne zaprášim polohrubou múkou. Trochu spolu zase miešam, zalejem horúcou vodou. Povarím a keď je hotovo, tak trošku majoránky a soli :-)
Prepáč, “rozkecala som sa” :-)
v pohode ,že si sa rozkecala , vyzkouším aj Tvoji variantu ... co se majoránky týká dal som ju aj ja a len trochu ,ale aj tak prerážala chuť pečienok , preto som ju tam nenapísal .... a šťava je dobrá hustá či vodová ked tam neni zátrepka ???
zabudla som sladkú mletú červenú papriku
ja to robím presne tak, nikdy som nepoužívala k pečeni cesnak, ani múku, ale ani jablko/aj keď som to v tomto prevedení už jedla, nechýba mi/ majoránku dávam až nakoniec a najviac nám to doma chutí s varenými zemiakmi ... a keď sa niečo zvýši, tak urobím zemiakové placky a tú pečeň dám do zemiakovej placky +tatarská omáčka k tomu a každý je doma spokojný...