Gnocchi s jednoduchou paradajkovou omáčkou fotorecept
Foto: violeta
Toto je obľúbené jedlo môjho syna, ale má ho rada celá rodina.
porcie
Suroviny
Gnocchi: | |
cca 1 kg |
|
podľa potreby |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
podľa potreby |
|
Paradajková omáčka: | |
1 ks |
|
4-5 strúčikov |
|
750 g |
|
1-2 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Okrem toho: | |
|
|
(nemusí byť) |
|
Postup
-
1
Na prípravu gnocchi si uvaríme zemiaky v šupke. Necháme poriadne vychladnúť a nastrúhame. Pridáme múku podľa potreby, vajce, soľ. Vypracujeme cesto, vyformujeme ho do tvaru valca. Ten nakrájame na kusy, z ktorých vyšúľame dlhé šúľky. Tie nakrájame na kúsky. Ja ich ďalej netvarujem, takže nie sú to úplne pravé gnocchi. Uvaríme v osolenej vode. Pokvapkáme olejom, aby sa nezlepili.
-
2
Na paradajkovú omáčku si opečieme nakrájanú cibuľu na olivovom oleji, pridáme nasekaný cesnak. Opečieme a zarestujeme 1-2 PL paradajkového pretlaku. Pridáme pokrájané paradajky a podusíme do mäkka. Prichutíme soľou, mletým čiernym korením a bazalkou. Najlepšia je čerstvá, ja som mala len sušenú.
-
3
Do omáčky primiešame gnocchi, môže sa pridať aj mozzarella pokrájaná na kúsky. Ja osobne ju mám v tomto jedle rada. Posypeme parmezánom.
Robievam podobne, je to vyborne. Tvojmu synovi sa nedivim... u nas to mame radi vsetci.