Gnocchi s jednoduchou paradajkovou omáčkou fotorecept

violeta - fotkavioleta, 20. januára 2020
Gnocchi s jednoduchou paradajkovou omáčkou (fotorecept)
Foto: violeta

Toto je obľúbené jedlo môjho syna, ale má ho rada celá rodina.

4-5
porcie

Suroviny

Gnocchi:
cca 1 kg
podľa potreby
1 ks
1 ČL
podľa potreby
Paradajková omáčka:
1 ks
4-5 strúčikov
750 g
1-2 PL
Okrem toho:
 (nemusí byť)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na prípravu gnocchi si uvaríme zemiaky v šupke. Necháme poriadne vychladnúť a nastrúhame. Pridáme múku podľa potreby, vajce, soľ. Vypracujeme cesto, vyformujeme ho do tvaru valca. Ten nakrájame na kusy, z ktorých vyšúľame dlhé šúľky. Tie nakrájame na kúsky. Ja ich ďalej netvarujem, takže nie sú to úplne pravé gnocchi. Uvaríme v osolenej vode. Pokvapkáme olejom, aby sa nezlepili.

    Gnocchi s jednoduchou paradajkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na paradajkovú omáčku si opečieme nakrájanú cibuľu na olivovom oleji, pridáme nasekaný cesnak. Opečieme a zarestujeme 1-2 PL paradajkového pretlaku. Pridáme pokrájané paradajky a podusíme do mäkka. Prichutíme soľou, mletým čiernym korením a bazalkou. Najlepšia je čerstvá, ja som mala len sušenú.

    Gnocchi s jednoduchou paradajkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do omáčky primiešame gnocchi, môže sa pridať aj mozzarella pokrájaná na kúsky. Ja osobne ju mám v tomto jedle rada. Posypeme parmezánom.

    Gnocchi s jednoduchou paradajkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: