Ryža s artičokmi a treskou (Arros a la cassola amb bacalla) fotorecept
Foto: kucharka
Dostala som knižku s tradičnými receptami z Costa Daurada. Tak teraz vyváram samé dobré veci :-)) Ponúkam vám jeden z nich, dúfam, že sa bude Zobraziť celý popisDostala som knižku s tradičnými receptami z Costa Daurada. Tak teraz vyváram samé dobré veci :-)) Ponúkam vám jeden z nich, dúfam, že sa bude páčiť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme artičoky - očistíme, vyrežeme tvrdé časti a nakrájame na menšie podlhovasté kúsky. V recepte sa artičoky nepredvárajú, ale ja ich mám radšej úplne mäkké, tak ich povarím 10-15 minút v slanej vode.
-
2
Na troche olivového oleja osmažíme nakrájanú cibuľu. Po chvíli pridáme aj papriky a cesnak.
-
3
Paradajky rozkrojíme a nastrúhame, petržlenovú vňať posekáme.
-
4
A pridáme ich do panvice. Potom nasledujú artičoky a ryža. Párkrát premiešame a opečieme.
-
5
Zalejeme vodou, ale len tak nad okraj. Posolíme. Keď začne bublať, pridáme na kúsky nakrájanú tresku. A tiež hrášok.
-
6
Prikryté varíme, približne 15 minút. Ja používam slanú sušenú tresku, ktorú deň pred použitím nechám “vyluhovať” vo vode. Ak máte čerstvú rybu, hádam by bolo dobre priložiť ju k ryži trochu neskôr.
-
7
Premiešame.
-
8
Podávala som so šalátom.
-
9
A tu je darovaná kniha s receptami.
Príjemný pondelok prajem.