Kapustové langoše fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 18. januára 2020
Kapustové langoše (fotorecept)
Foto: cesminaz

Je to jedlo môjho detstva, ktoré nám pripravovala moja mama :-) Pochádza ale ešte od mojej prababky z Maďarska, ktorá svojim vnúčatám piekla langoše plnené sčasti na sladko domácim slivkovým lekvárom a sčasti zasa na slano dusenou kapustou. Bolo to jednoduché a chutné jedlo pripravované s láskou :-)
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2019/12/kapustove-langose.html

Suroviny

Cesto:
1 kg
42 g čerstvé
cca 6 dl
1,5 KL
Plnka:
2 kg čerstvá
podľa potreby
podľa chuti
podľa potreby (pri dusení)
Na vysmážanie:
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V jednej miske najprv lyžicou premiešame múku so soľou. Následne pridáme vo vode rozmiešané droždie. Droždie si treba radšej rozmiešať len v 3 dl vody a zvyšok tekutiny treba prilievať postupne počas vypracúvania cesta podľa potreby. Niektoré múky pijú menej tekutiny a niektoré viac. Výsledné vypracované cesto má byť také polomäkké, vlastne také klasické langošové. Cesto napokon ešte pomocou trochy múky krátko vymiesime do bochníka, poprášime vrch múkou a necháme cca 1 hodinu kysnúť. Namiesto pšeničnej hladkej múky môžte kľudne použiť aj špaldovú hladkú bielu.

    Kapustové langoše (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zatiaľ kým nám cesto kysne, si pripravíme plnku. Hlávkovú kapustu postrúhame a v jednej miske ju pomiešame s potrebným množstvom soli. Následne rozhorúčime olej v panvici, ihneď dáme kapustu a zakrytú dusíme do mäkka. Podľa potreby podlievame počas dusenia trochou vody. Keď je už kapusta mäkká, pridáme oheň a narýchlo ju ešte kde-tu opečieme, aby dostala lepšiu chuť. Nakoniec podľa chuti pridáme mleté čierne korenie, premiešame a necháme bokom.

    Kapustové langoše (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, rozdelíme ho na rovnaké časti, ja som mala 11 ks, ale to záleží na tom aké veľké langoše chcete robiť. Kúsky cesta ešte raz vymiesime do tvaru bochníčkov. Bochníček vyvaľkáme na cca 5 mm, na jednu stranu dáme plnku a prikryjeme ju druhou stranou. Okraje troška postláčame. Následne langoše klasicky vysmažíme v dostatočnom množstve oleja. Treba ich vysmážať o niečo pomalšie, lebo sú plnené. Vysmážané vykladáme na kuchynský papier, aby odsal prebytočný tuk.

    Kapustové langoše (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Takéto kapustové langoše sú veľmi chutné :-) Tomu, kto má kapustu rád, ich vrelo odporúčam.

    Kapustové langoše (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Viac mojich receptov a inšpirácií nájdete na mojom blogu https://cesminazuenal.blogspot.com/?m=1

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu