Národné kuchyne

Podrobnejšie členenie

Africká kuchyňa 13 fotoreceptov
Anglická kuchyňa 391 fotoreceptov
Arabská kuchyňa 86 fotoreceptov
Ázijská kuchyňa 121 fotoreceptov
Balkánska kuchyňa 240 fotoreceptov
Baltická kuchyňa 1 fotorecept
Česká kuchyňa 833 fotoreceptov
Čínska kuchyňa 77 fotoreceptov
Flámska kuchyňa 8 fotoreceptov
Francúzska kuchyňa 277 fotoreceptov
Grécka kuchyňa 75 fotoreceptov
Holandská kuchyňa 66 fotoreceptov
Indická kuchyňa 94 fotoreceptov
Írska kuchyňa 1 fotorecept
Japonská kuchyňa 30 fotoreceptov
Juhoamerická kuchyňa 67 fotoreceptov
Juhoeurópska kuchyňa 63 fotoreceptov
Kórejská kuchyňa 10 fotoreceptov
Maďarská kuchyňa 639 fotoreceptov
Mexická kuchyňa 94 fotoreceptov
Nemecká kuchyňa 97 fotoreceptov
Poľská kuchyňa 49 fotoreceptov
Rakúska kuchyňa 112 fotoreceptov
Rumunská kuchyňa 1 fotorecept
Ruská kuchyňa 75 fotoreceptov
Severoamerická kuchyňa 212 fotoreceptov
Severoeurópska kuchyňa 24 fotoreceptov
Škandinávska kuchyňa 35 fotoreceptov
Slovenská kuchyňa 9021 fotoreceptov
Španielska kuchyňa 80 fotoreceptov
Stredoeurópska kuchyňa 835 fotoreceptov
Taiwanská kuchyňa 1 fotorecept
Talianska kuchyňa 520 fotoreceptov
Thajská kuchyňa 39 fotoreceptov
Turecká kuchyňa 217 fotoreceptov
Vietnamská kuchyňa 6 fotoreceptov
Západoeurópska kuchyňa 145 fotoreceptov
Židovská kuchyňa 36 fotoreceptov


Národné kuchyne (iba fotorecepty)

prazdny

Dezert z tapioky, bielej čokolády a kešu orieškov

Dezerty

Do rajnice nalejeme mlieko, pridáme cukor a tapiokové perly. Za stáleho miešania varíme asi 20 minút....

prazdny

Pečený zubáč so zemiakmi „hasselback“ zo Švédska

Hlavné jedlá

Rúru predhrejeme na 220 °C. Zemiaky priečne narežeme na plátky, ale neprerežeme ich úplne, aby...

prazdny

Tagliolini na paradajkovom ragú s bazalkou

Cestoviny

Na olivovom oleji urestujeme posekanú šalotku a cesnak. Pridáme pokrájané paradajky, bazalku a paradajkový pretlak. Dochutíme...

prazdny

Bryndzovníky

Bezmäsité jedlá

Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, primiešame trošku cukru a necháme vykysnúť kvások.

prazdny

Špaldové halušky so sladkou kapustou a s údeným mäsom

Bravčové mäso

Do hrnca dáme rozohriať olej, do ktorého vložíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Po opražení pridáme do hrnca nastrúhanú bielu...

prazdny

Bravčová panenka na špargľovom rizote

Bravčové mäso

V menšom hrnci na oleji opražíme nakrájanú šalotku do sklovita. Pridáme arborio ryžu a pražíme, až kým sa...

prazdny

Mrkvový koláč s makom

Koláče

Žĺtky vymiešame s hnedým cukrom.

prazdny

Veterníky s hráškovou penou

Bezmäsité jedlá

Do kastróla vylejeme mlieko, vodu a olej. Pridáme maslo a soľ. Necháme zovrieť, odstavíme...

prazdny

Polievka z pečenej kačice s pečeňovou knedličkou

Hlavné jedlá

Kačku osolíme, okoreníme a posypeme celou rascou. Dáme upiecť dozlatista. Po upečení pripravíme z kačky a koreňovej zeleniny...

prazdny

Afrodita - kocka s pomarančom a čokoládou

Dezerty

Cesto: Bielky vyšľaháme dotuha, pridáme cukor, žĺtky, zamiešame, pomaly prilejeme olej a vodu. Vareškou...

prazdny

Gaštanový cheesecake so smotanovým likérom

Dezerty

Sušienky rozmrvíme najemno, zmiešame s maslom, vyplníme dno a boky tortovej formy (priemer asi 25 cm). Dáme...

prazdny

Babičkin marhuľový koláč

Koláče

Marhule očistíme a nakrájame na kocky.

prazdny

Kačacia nátierka s karamelizovanou šalotkou

Večera

Šalotku nakrájame, prudko opečieme na kačacej masti, posypeme cukrom a zalejeme červeným vínom. Redukujeme, kým...

prazdny

Arančini s malinami a bielou čokoládou

Dezerty

Ryžu uvaríme v mandľovom mlieku domäkka (podľa potreby prilievame vodu). Počas varenia pridáme palmový cukor, ...

prazdny

Syrové krekry so šunkou a s tapenádou

Slané chuťovky

Zo studeného masla, múky, postrúhaného syra a vaječného žĺtka vypracujeme jemné cesto, ktoré dáme...

prazdny

Biskupský chlebík s kandizovaným ovocím

Dezerty

V mixéri vyšľaháme maslo s preosiatym cukrom dopenista. Po jednom prilievame vajcia.

prazdny

Ragú z králika na červenom víne

Hlavné jedlá

Najskôr umyjeme a očistíme králika, rozdelíme ho na porcie, prípadne vykostíme. Do hrnca vlejeme olej,...

prazdny

Zemiaková roláda s baby zeleninou

Bezmäsité jedlá

Čo je brick cesto: Je to tenučké cesto, ktoré sa používa napríklad v marockej kuchyni. Môžete ho nahradiť...

prazdny

Trubičky s jablkovým snehom

Koláče

Lístkové cesto rozvaľkáme a nakrájame na pásy dlhé asi 15 cm a široké 1, 5 cm...

prazdny

Škvarkové maxi pagáče

Bravčové mäso

Pagáče či pagáčiky boli aj sú vďačným sústom, ktoré dokáže zasýtiť rýchlo a chutne. V...

prazdny

Fenyklová houbová polévka

Bezmäsité jedlá

Jednoduchá, lahodná polévka pro milovníky fenyklu.