Najlepšie domáce langoše fotorecept

rudlo - bez fotkyrudlo, 24. januára 2020
Najlepšie domáce langoše (fotorecept)
Foto: Rudlo

Je to celkom jednoduchý, ale hlavne chutný recept na výborné tradičné langoše od babičky.

14
porcií
100 minút
príprava

Suroviny

1 kg
40 g
500 ml
2 ČL
1 ČL
1 ks
200 g
 (na smaženie)
Navrch:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do 200 ml vlažného mlieka dáme 2 ČL cukru a rozdrobíme droždie. Necháme pekne nakvasiť. Mlieko nesmie byť horúce, lebo zabijete kvasinky, treba, aby bolo vlažné!

    Najlepšie domáce langoše (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misky nasypeme múku, pridáme vajce, soľ, zvyšok mlieka a kyslú smotanu.

    Najlepšie domáce langoše (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď droždie nakvasí, tak ho vlejeme do misy k múke s ostatnými ingredienciami.

    Najlepšie domáce langoše (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dobre premiešame a vypracujeme cesto, ktoré necháme nakysnúť cca 1 hodinku.

    Najlepšie domáce langoše (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom vykysnuté cesto rozdelíme na menšie bochníky, tie necháme znova kysnúť cca 20 minút (to záleží od teploty akú máte doma, je to individuálne, niekedy môžu kysnúť dlhšie).

    Najlepšie domáce langoše (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď bochníky nakysnú, tak ich rozvaľkáme na doske. Ja ich rozťahujem v rukách, vtedy tam vzniknú také okraje na langošoch, ale dá sa to aj rozvaľkať, je to na vás.

    Najlepšie domáce langoše (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dáme si rozpáliť olej do hlbšej nádoby (wok alebo niečo podobné), lebo langoše by mali plávať na oleji. Pečú sa veľmi krátko z oboch strán (keď je olej dobre rozpálený).

    Najlepšie domáce langoše (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Cesnakovú plnku si pripravíme jednoducho. Do misky roztlačíme cesnak, dobre osolíme a pridáme trocha vody. Rozmiešame, vznikne z toho taká pasta. Tú potom natierame na hotové langoše. Ochutíme každý podľa seba, ja mám rád smotanu a syr.

    Najlepšie domáce langoše (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Prajem dobrú chuť.

    Najlepšie domáce langoše (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
Parádny recept. Aj ja mám rada so smotanou a syrom
denyany
Robievam podľa tohto receptu už roky a ak som skúsila iné, znova som sa vrátila k tomuto. Posledné 2-3 roky ale používam hladkú múku chlebovú T650, tak nám chutia najlepšie.
dogagador
Aj dnes som robila langose, mam tento recept s drobnymi odchylkami ( menej soli, menej cukru, trocha viac kyslej smotany do cesta ) a davam to kysnut do chladnicky. Su uzasne, najlepsie.
zuzide
Bombasticky recept, naparila som z neho aj knedlu. Sa mi v živote lepšia nepodarila. Ďakujem od srdca za tento recept.
kathsul
Nechápem niektorým receptom tu človek použije presne suroviny podľa receptu a cesto je aj tak ako voda viete mi to niekto vysvetliť či si ich všetci ešte upravujete tie recepty? ?
cesminaz
@kathsul (5.2.2022 11:00)

Naozaj zaujímavé čo vravíš, lebo z udaných surovín z mojich skúseností nemohlo byť cesto liate? Alebo lepšie povedané by nesmelo byť. Tie pomery by mali pasovať, na 1kg múky aj s tou smotanou je tých 5dl mlieka primerané množstvo. No ale fakt neviem, podla mňa to jedine mohlo byť tvojou múkou. Zo skúsenosti velmi dobre viem, že múky sú rôzne a aj pijú tekutinu rozdielne. Preto napríklad ja udávam a aj zdôrazňujem vo svojich receptoch, že tekutinu treba pridávať vždy postupne po trošky ako cesto vypracúvaš, aby sa potom nestalo to čo tebe? Ked človek pridáva tekutinu postupne, tak už vidí sám, že aké je to cesto a či ešte potrebuje viac tekutiny. V receptoch treba vždy pozerať na to, že čo je písané, že aké má byť výsledné cesto a riadiť sa radšej len tým?
lulu3000
@kathsul (5.2.2022 11:00)

Ano presne aj mne sa to stalo musela som dať o 500g viac múky a múku som mala tesco
monika1015
Ingrediencie presne podla receptu.... vysli paradne.... muka pohronsky ruskov... mnam... dakujem za super recept

Zaujímavé video z archívu TV Varecha