Fánky z kyslej smotany fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 24. januára 2020
Fánky z kyslej smotany (fotorecept)
Foto: Olinecka

Fašiangový čas, prekvapte svojich blízkych touto dobrotou.

20 minút
príprava
2-3 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
500 g
3-4 PL
1 bal. čerstvé
350 ml
100 ml vlažné
4 ks
1 ks
1-11/2 ČL
podľa potreby (na vysmážanie)
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si ingrediencie na cesto.

    Fánky z kyslej smotany (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do vlažného mlieka dáme 1 PL cukru, 1 PL múky, rozdrobíme droždie a necháme nakysnúť kvások. Do misy preosejeme múku, pridáme cukor, soľ, kyslú smotanu, žĺtky, vajíčko a nakoniec kvások.

    Fánky z kyslej smotany (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vypracujeme hladké cesto, ktoré zakryjeme čistou utierkou a dáme na teplé miesto vykysnúť. Cesto je lepivé, ale netreba sa báť, ruku počas miesenia pomúčime, aby sa nám dobre pracovalo.

    Fánky z kyslej smotany (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.

    Fánky z kyslej smotany (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rozvaľkáme do obdĺžnika, pokrájame na menšie obdĺžniky a stred cesta narežeme, viď foto. Cez otvor pretiahneme roh cesta, alebo narežeme na dvoch miestach.

    Fánky z kyslej smotany (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Olej rozpálime a fánky vysmážame do zlatista z oboch strán. Ešte horúce posypeme práškovým, vanilínovým cukrom, ktorý sme spolu, zmiešali. Všetkým dobrú chuť.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu