Kysnuté bryndzové pečivo
Kysnuté bryndzové pečivo

Kysnuté bryndzové trojuholníky fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 26. januára 2020
Kysnuté bryndzové trojuholníky (fotorecept)
Foto: Sonulienka

Našla som na Pintereste a nedalo mi nevyskúšať recept, ale som si ho trochu prispôsobila. Nakoľko z pomeru surovín, ktoré tam boli, by Zobraziť celý popisNašla som na Pintereste a nedalo mi nevyskúšať recept, ale som si ho trochu prispôsobila. Nakoľko z pomeru surovín, ktoré tam boli, by som určite cesto neurobila. Tak tu je upravený recept, ktorý si ukladám lebo sa mi veľmi páči. Je to výborné a ja rada zbieram recepty na slané pečivá.

124
porcií
90 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
450 g
450 g
2 ks
450 ml
150 ml
42 g
2 ČL
Plnka:
375 g
125 g
3 ks
1 1/2 ČL
10 PL
Na potretie:
1 ks
Na posypanie:
 (alebo hrubozrnná morská soľ)




Postup

  1. 1

    Tu sú suroviny.

    Kysnuté bryndzové trojuholníky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Urobíme si kvások - do 100 ml vlažného mlieka dáme 1 ČL cukru a droždie, rozmiešame a nechám vzísť kvások, trvá to asi 10 minút. Za tú dobu si preosejeme obidve múky a primiešame soľ. Mlieko zohrejeme a vymiešame v ňom vajíčka, pridáme olej. Keď je kvások hotový, pridáme k múčnej zmesi mlieko s vajciami a olejom a vzídený kvások. Vypracujeme cesto. Ja to robím v stroji. Tu už je cesto vypracované a dáme ho kysnúť na 1 hodinu na teplé miesto.

    Kysnuté bryndzové trojuholníky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po hodine cesto nakysnuté.

    Kysnuté bryndzové trojuholníky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto vyklopíme na pracovnú dosku a vyvaľkáme ho asi tak na hrúbku 1/2 až 1 cm. Výborne sa s ním pracuje a dá sa dobre vyvaľkať.

    Kysnuté bryndzové trojuholníky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ešte som zabudla napísať vyššie, že pokiaľ nám cesto kysne si urobíme plnku nasledovne. V šupke uvarené, očistené a prelisované alebo nastrúhané zemiaky rozmiešame s bryndzou a maslom. Postupne pridávame mlieko - nie naraz ale tak po dve až tri lyžice a dobre vždy premiešame. Tu je hotová plnka.

    Kysnuté bryndzové trojuholníky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na vyvaľkané cesto rozotrieme plnku.

    Kysnuté bryndzové trojuholníky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Cesto poskladáme na obálku teda - z hora do stredu na to z dola a z pravej a ľavej strany po bokoch. A necháme odpočívať 15 minút. Tento postup zopakujeme ešte dvakrát.

    Kysnuté bryndzové trojuholníky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Potom naplnené cesto rozvaľkáme na celú plochu pracovnej dosky opäť na hrúbku 1/2 až 1 cm. Nakrájame po dĺžke na 5-6 cm široké pásy a tie prekrojíme na štvorčeky, tiež asi tak 5-6 cm, to už každá viete od oka aby bol štvorček. A tie štvorčeky ešte prekrojíme na trojuholníky. Na plech si dáme papier na pečenie a poukladáme naň trojuholníky. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sézamom, soľou alebo čím chcete. Dáme piecť do predhriatej rúry do ružova. Ja som si rúru predhriala na 200 stupňov a piekla som tak ako už píšem do ružova, dobu pečenia neuvádzam, pretože každá si svoju rúru poznáte.

    Kysnuté bryndzové trojuholníky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Tu už sú upečené.

    Kysnuté bryndzové trojuholníky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Vyšlo mi 124 kusov a sú výborné, odporúčam.

    Kysnuté bryndzové trojuholníky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Tak ak vyskúšate prajem dobrú chuť. Sú výborné k vínku alebo len tak k čajíku ako sme ich jedli večer my.

    Kysnuté bryndzové trojuholníky (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

evanaaa
Tie vyzerajú výborne a viem, že by mi veľmi chutili, chrumkavé, nadýchané s príchuťou bryndze....
sonulienka
Ďakujem Vám dievčence a vrele odporúčam. Ešte pár ostalo aj na dnes a sú také chuťovo ako keď som ich upiekla. To cesto nemá chybu. Ale to treba len vyskúšať.
sobon
Jeee tieto som robila cez víkend,sú z knihy recepty zo života ako bryndzovniky. Vydržia veľmi dlho čerstvé, odporúčam...
domca407
Veľmi odporúčam. Sú výborné a krásne nadýchané 🙂