Foto: Olinecka
Jednoduchá nenáročná príprava, výborná chuť.
30 minút
príprava
príprava
3 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
1 kocka |
|
4 ks |
|
50 g čerstvé rozpustené |
|
150 ml vlažné |
|
300 ml |
|
3-4 PL |
|
1 1/2 ČL (alebo podľa seba) |
|
Na vyprážanie: | |
podľa potreby |
|
Pena: | |
3 ks |
|
1 PL |
|
2 ČL |
|
Postup
-
1
Pripravme si ingrediencie na cesto.
-
2
Do vlažného mlieka pridáme 1 PLc ukru, 1 PL múky a rozdrobime droždie. Necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme soľ, cukor, žĺtky, rozpustené maslo, kefír a kvások.
-
3
Vypracujeme cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť.
-
4
Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
-
5
Rozvaľkáme a pohárom vykrojíme kolieska, v ktorých v strede vykrojíme menšie koliesko.
-
6
Na rozpálenom oleji na miernom plameni vyprážame šišky z oboch strán do zlatista.
-
7
Ostali nám bielky, ktoré vyšľaháme do polotuha, pridáme cukor, džem a vyšľaháme do tuha. Servírujeme šišky, dobrú chuť.
Ďakujem za krásny, komentár.