Pizzòccheri della Valtellina
Pizzoccheri - čítaj piczókeri, je druh cestovín z pohánky, ktoré majú tradíciu v talianskom regióne Valtellina....
Pesto di Carciofi (artičokové pesto)
Toto je alternatíva klasického bazalkového pesta, je to skôr artičokový krém....
Pastiera Napolitana (pastiersky neapolský koláč)
Typický pastiersky neapolský koláč sa pripravuje predovšetkým v období Veľkej noci, no ja ho robievam hlavne v zimnom období a pomerne často....
Pasta alla Norma
Nejakú taliansku normu by ste tu hľadali ťažko. Sú to v skratke baklažány s paradajkovou omáčkou....
Pražma kráľovská (Orata, Sparus aurata) a slávky
Radšej mám na tento spôsob sardinky alebo makrelu, no keď je chuť na ryby, tak...
Cestoviny s orechovým pestom (Pasta con Salsa di Noci)
Toto jedlo je jednoduchšie ako cestoviny s bazalkovým pestom....
Ušká (orecchiette) trochu netradične
Netradične, pretože tradične sa tento typ cestovín pripravuje buď s brokolicou alebo sa robia broccoleti či...
Ryža so zelerom a mangoldom
Rýchle, chutné, z jednej panvice… s pohárikom chladeného vína spríjemní zimné dni :-)
Bochník z oranžovej tekvice
Tento bochník prichádza na rad vždy na jeseň, keď dozrievajú oranžové tekvice....
Domáce pasírované paradajky
Pasírované paradajky (paradajková passata, pyré) pripravujem každoročne na zimné obdobie v letných dňoch, v čase ich najväčšieho dozrievania....
Kuracie prsia s parmezánom z našej kuchyne
Na výrobky z ovčieho mlieka a oštiepky extra zvlášť, nášho krásneho Slovenska, nedám dopustiť. Okrem maškrtenia v originálnej podobe, ich úspešne využívam i v našej domácej kuchyni....
Orechové makrónky plnené mascarpone a bielou čokoládou
Makrónky s vlašskými orechmi a fantastickou chuťou plnky potešia.
Focaccia so zemiakmi, pórom a syrom
Už pred rokmi sme prišli na chuť nielen talianským cestovinám (vraj ich vytvorili vo vyše 700 variáciách), ale aj ciabatte a focaccii, ktoré je možné pripraviť i v domácej kuchyni, dokonca s rôznymi surovinovými dodatkami....
Lazane s kyslou smotanou a zeleninou
Veľa veľa zeleniny s trochou mäsa. Robievala som s bešamelom, ale kamarátka mi odporučila smotanu...
Jogurtová panna cotta s mangom a limetkou
Jednoduchý a výborný dezert na letné dni. (U nás je 36 °C). Ovocie obmieňam podľa...
Jablkové makrónky
Keď musíš, tak musíš :-D Mám rada jablkové dezerty a rozmýšľala som, ako dostať jablkovú chuť do makróniek, nakoniec som sa rozhodla pre voňavú jablkovú plnku....
Bezlepkové lasagne
Obľúbený recept som urobila pre bezlepkáčov... Sú vynikajúce, vyskúšajte.
Malinové tiramisu
Najprv si pripravíme krém. Mascarpone, grécky jogurt a práškový cukor vymiešame. Pridáme roztopenú bielu...
Mandľovo-lieskovcové makrónky s levanduľovou ganache a bazovým želé
Nie celkom typická príchuť, ale chcela som ju vyskúšať už dlhšie. Čakala som pokiaľ rozkvitne moja levanduľa v záhrade a pustila som sa do toho....
Panna cotta s jahodami a broskyňami
600 ml smotany dáme zohrievať spolu so 7 PL medu, dreňou z vyškrabaného vanilkového struku a s...
Kuracie pečienky à la Marcello Vianni
Pečienky u nás jeme len s manželkou, dieťa to nechce, dôvod mi je neznámy :)
Lasagne s mletým morčacím mäsom
Robím to asi trochu ináč, ako Taliani, ale ten základ tam je, chutí to....
Cestoviny s Alfredo omáčkou a krevetami po mojom
Náhodou som naďabil na nové talianske cestoviny (vraj je ich vyše 700 druhov) s pomenovaním „gigli“....
Yuzu makrónky s citrusovým džemom
Fajnové svieže makrónečky. Neodolala som nutkaniu vyskúšať yuzu príchuť, aj keď v dóze máme ešte pár kúskov vianočného pečiva....
Punčové makrónky
Krehké, voňavé a lahodné. Ja všetko punčové môžem a konečne prišla rada aj na punčové makrónky....
Pizza, ktorú milujeme
Vyskúšala som už niekoľko receptov na pizzu. Každý má svoj recept a tak aj ja som...
Krevety v studenej smotanovej omáčke
Nie som závislý na plodoch mora, ale hrebenatky (vegetariáni mora) a krevety som si veľmi obľúbil....
Cestoviny bucatini s krevetami a arrabbiata omáčkou
Krevety majú vysoké hladiny omega-3 mastných kyselín, nízke hladiny ortuti, vysoký obsah vápnika, jódu a bielkovín, ale majú nízky obsah potravinovej energie....
Tradičná cesnaková focaccia s rozmarínom
Keď som šiel na dlhú prechádzku, tak som sa vždy stavil v nejakej malej pekárni, kde som si vzal focacciu....