Babkin plnený medovník fotorecept
Foto: ancicka
Z babkinho receptára.
42
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
10 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Suroviny
50 g |
|
200 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 dl |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1/2 kg |
|
Plnka: | |
200 g (80 %) |
|
200 g |
|
1/2 l |
|
1 ks |
|
3 PL kopcovité |
|
Navrch: | |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto spolu zmiešame...
-
2
...a na jemne pomúčenej doske dôkladne prehnetieme. Cesto rozdelíme na tri rovnaké časti, vyvaľkáme na tenko na veľkosť plechu a na vymastenom plechu upečieme. Ešte teplé upečené pláty zložíme z plechu.
-
3
Plnka: Maslo s cukrom vyšľaháme. Z mlieka, Zlatého klasu a múky uvaríme hustú kašu. Za občasného miešania ju necháme vychladnúť, tak aby sa neurobili hrčky. Potom ju spojíme z vyšľahaným maslom a dobre vyšľaháme.
-
4
Plnkou potrieme dva platy a tretím zakryjeme.
-
5
Vrch polejeme čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť.
-
6
Dobrú chuť.
Odvahu som ešte nenabrala. Možno teraz, keď mám príležitosť - blížia sa narodeniny dvoch úžasných žien v našej rodine. Skúsim urobiť na spôsob torty, už mám aj predstavu.
Na obrázkoch to vyzerá jednoducho, som zvedavá aké to bude v skutočnosti.
Ak sa podarí a upečiem, tak pridám potom aj fotku.