Medový zákusok
Medový zákusok

Babkin plnený medovník fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 16. januára 2020
Babkin plnený medovník (fotorecept)
Foto: ancicka

Z babkinho receptára.

42
porcií
60 minút
príprava
10 minút
na 180-200 °C

Suroviny

50 g
200 g
1 ks
1 ks
1 dl
1 ČL
1/2 ČL
2 PL
2 PL
1/2 kg
Plnka:
200 g (80 %)
200 g
1/2 l
1 ks
3 PL kopcovité
Navrch:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto spolu zmiešame...

    Babkin plnený medovník (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...a na jemne pomúčenej doske dôkladne prehnetieme. Cesto rozdelíme na tri rovnaké časti, vyvaľkáme na tenko na veľkosť plechu a na vymastenom plechu upečieme. Ešte teplé upečené pláty zložíme z plechu.

    Babkin plnený medovník (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plnka: Maslo s cukrom vyšľaháme. Z mlieka, Zlatého klasu a múky uvaríme hustú kašu. Za občasného miešania ju necháme vychladnúť, tak aby sa neurobili hrčky. Potom ju spojíme z vyšľahaným maslom a dobre vyšľaháme.

    Babkin plnený medovník (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plnkou potrieme dva platy a tretím zakryjeme.

    Babkin plnený medovník (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vrch polejeme čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť.

    Babkin plnený medovník (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dobrú chuť.

    Babkin plnený medovník (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Na pečenie medových plátov sa chystám už pár desiatok rokov :)
Odvahu som ešte nenabrala. Možno teraz, keď mám príležitosť - blížia sa narodeniny dvoch úžasných žien v našej rodine. Skúsim urobiť na spôsob torty, už mám aj predstavu.
Na obrázkoch to vyzerá jednoducho, som zvedavá aké to bude v skutočnosti.
Ak sa podarí a upečiem, tak pridám potom aj fotku.
Moc pěkný receptík, postup i fotečky - krásná práce! S radostí bych dala testovací vzoreček ke kafíčku, hmm