Vlašský šalát
Vlašský šalát

Vlašský šalát špeciál podľa ČSN fotorecept

kimlo - fotkakimlo, 10. februára 2020
Vlašský šalát špeciál podľa ČSN (fotorecept)
Foto: kimlo

Dovolím si ponúknuť ďalší skvelý recept podľa bývalej ČSN, tento šalát sa predával v bufetoch a lahôdkach ako vyšší level tradičného vlašského šalátu. Rozdiel je v pomere základných surovín, čo sa prejavilo aj na jeho lepšej a lahodnejšej chuti.

5
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

440 g
600 g
320 g
110 g
100 g
100 g
40 g
20 g
1 g
20 g
500 g
10 g
15 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a očistíme. Očistený zeler a mrkvu uvaríme do mäkka vo vode. Zemiaky pretlačíme cez mriežku do misy a zmiešame so salámou a uhorkami, ktoré sme nakrájali na rezance. Pridáme zeler a mrkvu pokrájané na kocky a zamiešame.

    Vlašský šalát špeciál podľa ČSN (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V octe rozmiešame cukor, horčicu, soľ a worchester, zalejeme šalát, pridáme majonézu a dobre premiešame. Nakoniec okoreníme a primiešame hrášok.

    Vlašský šalát špeciál podľa ČSN (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na prípravu tohto šalátu používam po viacerých skúsenostiach salámu Lyoner, dá sa kúpiť v obchodnom reťazci. Ale každý si môže dať salámu aká mu chutí.

    Vlašský šalát špeciál podľa ČSN (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podávame s pečivom a kto chce, aj s feferónovým šalátom vlastnej výroby.

    Vlašský šalát špeciál podľa ČSN (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na záver ukážka pôvodného receptu podľa ČSN.

    Vlašský šalát špeciál podľa ČSN (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

33 komentárov k receptu
Tvoj šalát sa mi veľmi páči, ale salámu Lyoner nepoznám. Snáď sa to nebude považovať za reklamu, ak napíšeš, v ktorom reťazci, veď často tu píšeme konkrétne, čo kde kupujeme. Vďaka za recept, ČSN boli kvalitné.
ďalší parádny recept :-) inak tú salámu kupuje aj ten môj a používam ju tiež do takýchto šalátov, ale ja robím len tak od oka, najbližšie skúsim presne podľa tohto receptu...
V mladosti som nechodievala do cukrárne, ale do Ryby na Kamennom námestí v BA. 10 dkg vlašáku a 5 dkg tresky to bol môj "zákusok". Rybu zrušili, ale cukrárne bohužiaľ nie ... :-)
Aj keď nejde o nový recept , myslím teraz jeho zverejnenie na internete, aj tak je dobré povedať že takto urobený vlašák je už niekoľko rokov súčasťou nášho stola na Silvestra a na Veľkú noc a patrí medzi to bez čoho si tieto sviatky nevieme predstaviť ,teda že chutí. Je to aj pripomenutie toho že nie všetko je iba o veľkom výbere ,často problematických potravín ako dnes, ale aj o tom že niekedy bol síce malý výber ale kvalita bola väčšinou na vysokej úrovni .
@kvakac (13.2.2020 11:06)
Som rád že si vyskúšal a tento šalát zostane obľúbený ako aj u mna, darmo, klasika je klasika s treba sa k nej vracať, hlavne keď sa nám obchody snažia ponúkať lacné náhrady, ktoré hneď po ochutnaní skončia v koši...

Pridaj komentár k receptu: