Domáce rezance
Domáce rezance

Domáce rezance s tvarohom fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 4. februára 2020
Domáce rezance s tvarohom (fotorecept)
Foto: Olinecka

Dnes slovenské jedlo starých mám.

30-40 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
350-400 g
3 ks väčšie (najlepšie domáce)
1/2 ČL
Okrem toho:
220 - 250 g
1 ks
 s vňaťou

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Múku nasypeme na pracovnú dosku, v strede urobíme jamku, do ktorej pridáme soľ.

    Domáce rezance s tvarohom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme vajíčka a vypracujeme cesto.

    Domáce rezance s tvarohom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto rozdelíme na dva časti, každú rozvaľkáme natenko a necháme presušiť, aby sa dobre krájalo.

    Domáce rezance s tvarohom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Každý vyvaľkaný plát cesta rozdelíme na dve časti, ktoré samostatne zrolujeme a nakrájame na široké rezance. Do hrnca dáme zovrieť vodu, pridáme trocha soli a olej, aby sa rezance pri varení nelepili. Do vody dáme rezance a za občasného premiešania povaríme 3-4 minúty. Uvarené rezance scedíme a necháme odkvapkať.

    Domáce rezance s tvarohom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cibuľu a bielu časť lahôdkovej cibuľky očistíme, nakrájame na malé kocky. Na panvičke rozpustíme maslo, pridáme cibuľu, krátko osmahneme. Rezance posypeme tvarohom, pridáme maslo s cibuľou a posypeme pokrájanou zelenou vňaťou z lahôdkovej cibule. Dobrú chuť.

    Domáce rezance s tvarohom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
bežne varievamrezance s tvarohom na slano. Moja skúsenosť hovorí, že 3 vajcia do cesta je moc, potom sú tvrdé. Dávam len 1
používateľ nemá avatar
123
u nás sa cesto na také rezance tiež robí s menej vajíčkami - do cesta sa pridáva voda. Robíme tiež na slano... dlho som nevedela, že sa robia tvarohové rezance a dokonca aj pirohy na sladko -posype sa to cukrom. 100 ľudí, 100 chutí.
Ale že cibuľa, vňať... to je mi teda tiež novinka, ...
My sme asi výnimka - u nás sú tvarohové rezance obľúbené a dosť často, ale vždy nasladko a s maslom.
Do cesta dávam len 1 vajíčko, ako píšeš Olinka, koľko kuchýň, toľko chutí. Tieto starodávne jedlá nikdy nesklamú :-)) !
@tarimka (5.2.2020 07:44)

Ja som západniar a u nás sa robili tvarohové rezance vždy na sladko. No moja žena je Spišiačka a tam sa robia tieto rezance presne tak, ako píšeš, slaninka, smotana. Základ je ale rovnaký, tvarohové rezance. A tie chutia vždy rovnako. Výborne...
@123 (4.2.2020 23:52)

Keď je tam voda, dlho cesto schne. Keď ich potrebujem v ten deň najlepšie pridať viac vajíčka, vodu by som nedala, ale je to vaše varenie. Ďakujem za príjemný komentár.
Aj ja dávam vlažnú vodu do cesta, keď sú rezance ako lavné jedlo. Ak ako závarka do polievky, tak bez vody, len vajcia.
Narobila si mi chute, ja mám rada naslano so slaninkou. :-)
používateľ nemá avatar
123
@olinecka (5.2.2020 13:55)

no, až tak dlho to zase nemusí schnúť... ,však sa to robí v ten deň na jedenie..., ako závarka- rezance do polievky samozrejme iba vajíčka...
Ale však som písala v komente - 100 ľudí, 100 chutí...
@olinecka (5.2.2020 07:00)

mňa to naučila moja stará mama nech je jej zem ľahká. Do cesta pridávam teplú vodu - tá nahradzuje vajce a cesto nakrájam na pruhy širokú asi na 7 cm, poriadne pomúčim aby sa nelepilo, poskladám na seba a krájam rezance. Po uvarení ich zalejem vyškvarenou slaninkou a tak pridám tvaroh. Kdo chce dá si na ne ešte kyslú smotanu a z hrnčekom cmaru to je paráda. Keď som ich prvý krát uvaril v Česku kde žijem tak sa vnúčatám robili hrče za ušamy. Už sú z nich puberťáci ale na dotaz čo uvariť tak sú to buď spomenuté rezance alebo halušky

Pridaj komentár k receptu: