Domáce rezance
Domáce rezance

Domáce rezance s tvarohom fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 4. februára 2020
Domáce rezance s tvarohom (fotorecept)
Foto: Olinecka

Dnes slovenské jedlo starých mám.

30-40 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
350-400 g
3 ks väčšie (najlepšie domáce)
1/2 ČL
Okrem toho:
220 - 250 g
1 ks
 s vňaťou

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Múku nasypeme na pracovnú dosku, v strede urobíme jamku, do ktorej pridáme soľ.

    Domáce rezance s tvarohom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme vajíčka a vypracujeme cesto.

    Domáce rezance s tvarohom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto rozdelíme na dva časti, každú rozvaľkáme natenko a necháme presušiť, aby sa dobre krájalo.

    Domáce rezance s tvarohom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Každý vyvaľkaný plát cesta rozdelíme na dve časti, ktoré samostatne zrolujeme a nakrájame na široké rezance. Do hrnca dáme zovrieť vodu, pridáme trocha soli a olej, aby sa rezance pri varení nelepili. Do vody dáme rezance a za občasného premiešania povaríme 3-4 minúty. Uvarené rezance scedíme a necháme odkvapkať.

    Domáce rezance s tvarohom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cibuľu a bielu časť lahôdkovej cibuľky očistíme, nakrájame na malé kocky. Na panvičke rozpustíme maslo, pridáme cibuľu, krátko osmahneme. Rezance posypeme tvarohom, pridáme maslo s cibuľou a posypeme pokrájanou zelenou vňaťou z lahôdkovej cibule. Dobrú chuť.

    Domáce rezance s tvarohom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@olinecka (5.2.2020 07:00)

mňa to naučila moja stará mama nech je jej zem ľahká. Do cesta pridávam teplú vodu - tá nahradzuje vajce a cesto nakrájam na pruhy širokú asi na 7 cm, poriadne pomúčim aby sa nelepilo, poskladám na seba a krájam rezance. Po uvarení ich zalejem vyškvarenou slaninkou a tak pridám tvaroh. Kdo chce dá si na ne ešte kyslú smotanu a z hrnčekom cmaru to je paráda. Keď som ich prvý krát uvaril v Česku kde žijem tak sa vnúčatám robili hrče za ušamy. Už sú z nich puberťáci ale na dotaz čo uvariť tak sú to buď spomenuté rezance alebo halušky