Makovky fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 9. februára 2020
Makovky (fotorecept)
Foto: babkamt

Toto pečivo mám rada k jogurtu. Nie v každom obchode ich majú chutné.

15 - 20 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
250 g
100 g
1 bal.
60 g
1 ks
260 ml
21 g
z 1/2 citróna
1/2 ČL
Na potretie:
1 ks
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z polovičky kocky droždia,1 ČL cukru, 1 PL múky a 60 ml mlieka necháme vykysnúť kvások. Mlieko som odobrala z 260 ml. Múky osejeme so soľou, pridáme cukor, vajíčko a vanilkový cukor.

    Makovky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V 200 ml mlieka rozpustíme 60 g masla. Mlieko necháme trochu vychladnúť. Potom ho spolu s vykysnutým kváskom a nastrúhanou citrónovou kôrou pridáme k múke.

    Makovky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zamiesime cesto.

    Makovky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zakryté igelitom necháme kysnúť, kým nezdvojnásobí svoj objem.

    Makovky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto rozdeliíme na 8 častí. Každú časť cesta sformujeme do bochníčka. Bochníček rozvaľkáme a zvinieme do tvaru rožka. Sformované rožky uložíme na plech s pečiacim papierom alebo fóliou na pečenie. Necháme podkysnúť. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov.

    Makovky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podkysnuté rožky natrieme vajíčkom.

    Makovky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Posypeme ich celým makom. Pečieme ich 15 - 20 minút.

    Makovky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Krásná práce, voňavé makovky i mě chutnají. Jsi šikulka, pěkný receptík!