Foto: babkamt
Toto pečivo mám rada k jogurtu. Nie v každom obchode ich majú chutné.
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
250 g |
|
100 g |
|
1 bal. |
|
60 g |
|
1 ks |
|
260 ml |
|
21 g |
|
z 1/2 citróna |
|
1/2 ČL |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Z polovičky kocky droždia,1 ČL cukru, 1 PL múky a 60 ml mlieka necháme vykysnúť kvások. Mlieko som odobrala z 260 ml. Múky osejeme so soľou, pridáme cukor, vajíčko a vanilkový cukor.
-
2
V 200 ml mlieka rozpustíme 60 g masla. Mlieko necháme trochu vychladnúť. Potom ho spolu s vykysnutým kváskom a nastrúhanou citrónovou kôrou pridáme k múke.
-
3
Zamiesime cesto.
-
4
Zakryté igelitom necháme kysnúť, kým nezdvojnásobí svoj objem.
-
5
Cesto rozdeliíme na 8 častí. Každú časť cesta sformujeme do bochníčka. Bochníček rozvaľkáme a zvinieme do tvaru rožka. Sformované rožky uložíme na plech s pečiacim papierom alebo fóliou na pečenie. Necháme podkysnúť. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov.
-
6
Podkysnuté rožky natrieme vajíčkom.
-
7
Posypeme ich celým makom. Pečieme ich 15 - 20 minút.
ďakujem za milý komentár:-)
Ja ich môžem na raňajky,olovrant alebo na večeru:-)
Ďakujem za pristavenie a milý komentár.
Ďakujem za milý komentár.
Pochvala potešila od odborníčky:-)
Ďakujem pekne.
V sobotu som opät robila tvoje parene knedle a opät sa vydarili. Zdravim Ta