Maková štrúdľa
Maková štrúdľa

Makovo-višňová štrúdľa fotorecept

eruska25 - fotkaeruska25, 22. januára 2020
Makovo-višňová štrúdľa (fotorecept)
Foto: Eruska25

Snáď niekoho inšpirujem touto jednoduchou a zároveň výbornou štrúdľou.

30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

1 bal.
250 g mletý
50 ml
100 g
1 pohár (zavárané)




Postup

  1. 1

    V balíku bolo 5 plátov štrúdľového cesta. Maslo si rozpustíme, natrieme ním prvý plát cesta a pocukrujeme.

    Makovo-višňová štrúdľa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Priložíme druhý plát cesta, zase potrieme maslom.

    Makovo-višňová štrúdľa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mak zomelieme a pridáme cukor. Cukor som dala podľa chuti, nech je zmes fajn sladká. Prípadne kúpime už zomletý mak s cukrom. Aby nebola plnka sypká, primiešala som asi pol deci horúceho mlieka. Polovicu makovej zmesi som dala na užší okraj cesta a rozložila som vykôstkované višne. Časť bez maku som trošku pocukrovala.

    Makovo-višňová štrúdľa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto som stočila. Plnka nemá byť na celej ploche, len na jednej tretine. Vôbec nevadí, že sa ku koncu točí cesto o cesto, je tam medzi cestom maslo a cukor. Ani konce som nezahýňala, netreba.

    Makovo-višňová štrúdľa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    To isté s ďalšími dvoma plátmi cesta. Piaty plát som naplnila nakrájanými jablkami, cukrom a mletou škoricou, pokvapkala maslom. Štrúdle potrieme roztopeným maslom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 30 minút. Predtým som na tom papieri piekla hviezdičky, ak by sa niekto čudoval.

    Makovo-višňová štrúdľa (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia