Tekvicový šalát
Tekvica je veľmi vďačná zelenina, ktorá sa dá použiť nielen ako chutný hlavný chod rôzneho druhu,...
Rybacie filé so strukovinami
Ryby sa na našom stole objavujú stále v menšom množstve, čo je škoda. Skúsme rozšíriť...
Baklažánový pekáč s tarhoňou
Baklažán je veľmi vďačná zelenina, ale v tomto recepte pravdepodobne zaujme čosi iné. Kurkuma....
Biela fazuľa na kyslo
Kúpil som na farmárskych trhoch parádnu veľkú fazuľu, viac druhov. Tak som z bielej urobil tento prívarok, na kyslo....
Mandľové cookies na tri spôsoby
Upečte si tri druhy sušienok s rôznymi príchuťami z jedného základného cesta.
Makový koláč s cuketou a kokosom
Cuketa sa do koláčov dnes pridáva bežne, ale urobiť bodku na koláči posypom vanilkového cukru a...
Kakaová roláda s čerešňami a mascarpone
Roláda na posedenie, pohostenie pre návštevy alebo len tak na tieto voľné dni.
Cuketová polievka so sójou a pohánkou
Sója a pohánka sú dve suroviny, ktoré sa u nás používajú dosť málo. Veľa ľudí...
Kuracie rezance s paletou chutí, farieb a vôní
Záleží na nás, čo sa nám podarí objaviť v zákutiach našich kuchýň, komôr, či „špajzov“!...
Falošný hrnčekový frgál
Tento liaty nekysnutý hrnčekový koláč má tri náplne - tvarohovú, makovú a zo slivkového lekváru...
Hrnčekový koláč s tvarohom a ovocím
Len o pár minút je táto sladká dobrota na stole. V recepte som použila 250 ml...
Kurací vrkoč s majoránovou omáčkou
Aj malá zmena v príprave kuracieho mäsa urobí zázrak. Čo tak skúsiť niečo neobvyklé, napríklad...
Malinové tiramisu
Najprv si pripravíme krém. Mascarpone, grécky jogurt a práškový cukor vymiešame. Pridáme roztopenú bielu...
Smotanové kapsičky s jablkovou a makovou plnkou
Rýchle, nenáročné smotanové koláčiky, výborné na výlety.
Mandľové cake pops
Sladkosť pre všetky deti, ktoré sa chcú doma zahrať na šikovných cukrárov. Recept je veľmi jednoduchý, s pečením pomôžu maminky a zdobenie už majú deti úplne vo svojich rukách....
Marhuľové štvorčeky bez lepku z domáceho lístkového cesta
Lístkové cesto je jedno z najchutnejších a najkrehkejších vôbec. Má všestranné využitie pri sladkom aj slanom pečení. Verili by ste, že si ho môžete pripraviť jednoducho aj doma a bez lepku?...
Jednoduchý čerešňový koláč s posýpkou
Čerešňová sezóna pomaly končí a keďže som nevedela, čo už s nimi, jesť ich nestíhame,...
Plnený pečený baklažán
Baklažán je jedným z najbohatších druhov zeleniny, čo sa týka minerálov a vitamínov. Mali by sme ho konzumovať častejšie a v rôznej podobe....
Fantastický malinový tart
Korpus: Maslové sušienky rozdrvíme v sekáčiku, pridáme mlieko a roztopené maslo a natlačíme do formy na...
Zalievaný krehký jablkový koláč
Krehké cesto je rýchle, suroviny sa odmeriavajú 250 ml hrnčekom. Prípravu a pečenie zvládne aj...
Jahodová roláda bez múky s jogurtovou plnkou
Ideálne pohostenie na oslavy, posedenia, alebo len tak. Pre milovníkov rolády a jahôd...
Krupicové flameri s čerešňovou omáčkou
Z čerešní nemusíme pripraviť len chutný koláč. Deti, ale aj dospelí, budú vďační aj...
Jahody z chladničky
Predĺžte čerstvosť jahôd na pár týždňov, aby ste urobili radosť svojim vnúčatám.
Mandľovo-lieskovcové makrónky s levanduľovou ganache a bazovým želé
Nie celkom typická príchuť, ale chcela som ju vyskúšať už dlhšie. Čakala som pokiaľ rozkvitne moja levanduľa v záhrade a pustila som sa do toho....
Kuracie stehná na bylinkách
Bylinky vedia zmeniť akékoľvek jedlo na niečo netradičné, neobvyklé. Čo tak vyskúšať ich s kuracinkou?
Marinované kuracie stehná pečené na zemiakoch - recept pre remosku
Kúpil som Remosku. Všade v diskusiách som čítal len chválu a pozitívne komentáre, vraj veľmi univerzálny pomocník, varí, pečie, dusí... a navyše šetrí energiu a čas....
Pavlovky plnené krémom z bielej čokolády
Pre tých, ktorí majú radi Pavlovky, tieto sú plnené fantastickým krémom. Oplatí sa vyskúšať,...
Krémové orechové kocky
Vynikajúci štedrý orechový zákusok, nepresladený a ozdobený čerstvými jahodami.
Plnené šampiňóny portobello
Verzia plneného a zapekaného portobella, ktorá nielen chutí, ale aj dobre vyzerá.
Božský obed z jedného pekáča
Mäso nakrájame na menšie kocky. Osolíme, okoreníme a opražíme na troche oleja. Vyberieme z...