Jogurtová roláda fotorecept
Foto: olinecka
Jednoduchá a rýchla príprava, poteší aj tých najnáročnejších.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
štipka |
|
5 PL |
|
3 PL |
|
5 PL |
|
1/2 ČL |
|
Na potretie korpusu: | |
|
|
Plnka: | |
250 ml (33 %) |
|
500 g (v črievku) |
|
3 plátky |
|
Postup
-
1
Bielky so štipkou soli vyšľaháme do peny. Postupne po lyžiciach pridávame cukor, šľaháme do hustej peny. Potom postupne zašľaháme po jednom žĺtku, olej a nakoniec na malých otáčkach mixéra preosiatu múku s práškom do pečiva.
-
2
Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto.
-
3
Rúru predhrejeme na 190 stupňov, pečieme 15 minút.
-
4
Korpus po upečení uvoľníme z plechu, za horúca stočíme s papierom na pečenie a necháme vychladnúť.
-
5
Suroviny na plnku.
-
6
Korpus opatrne rozvinieme a stiahneme šupku a potrieme marhuľovým džemom. Želatínu pripravíme podľa návodu. Smotanu a jogurtovú plnku vyšľaháme do tuha. Želatínu zmiešame s 2 PL plnky a hneď zašľaháme do celej plnky. Plnku rozotrieme na korpus.
-
7
Pomocou papiera zrolujeme, papier na pečenie odstránime.
-
8
Kraje rolády upravíme, roládu ozdobíme a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame na rezy... Dobrú chuť.
Roláda chuťou úžasná vnúčatá a deti chválili...plnku v črievku kúpiš v agromilk....Plnka je sladká cukor nepotrebuješ . Ďakujem veľmi pekne za príjemný komentár, čas prečítať recept, pozdravujem...
Agromilk je na východe, v mojej rodnej dedine je, už tam chodím len na hroby a k sestre na návštevu.
Helenka ďakujem za príjemný komentár,ktorý potešil..
Ojoj to mi je ľúto... pozdravujem
Ďakujem za príjemný komentár,ktorý potešil...