Kakaová roláda
Kakaová roláda

Zamatová roláda fotorecept

eruska25 - fotkaeruska25, dnes 11:20
Zamatová roláda (fotorecept)
Foto: eruska25

Stará dobrá klasika, ktorá nikdy nesklame a vždy chutí.

20
porcií
30 minút
príprava
7 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
6 PL
2 PL
3 PL
1 ČL
Plnka:
200 ml
3 PL
1 ks
250 g
2 ks
4 PL
2 PL
Navrch:




Postup

  1. 1

    Cesto: Bielky vyšľaháme, pridáme práškový cukor a vyšľaháme do tuha.

    Zamatová roláda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme žĺtky, zašľaháme ich.

    Zamatová roláda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Preosejeme múku s kakaom a sódou bikarbónou, pridáme do zmesi a na malých otáčkach spolu premiešame.

    Zamatová roláda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto vylejeme na veľký plech s papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 7 minút. Môj plech má rozmer 33x33 cm. Po upečení necháme plát vychladnúť na papieri, ale nie na horúcom plechu. Plát som nestáčala do utierky.

    Zamatová roláda (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Plnka: Z mlieka, múky a žĺtka uvaríme puding. Po odstavení ho občas premiešame. Maslo vymiešame a spojíme s vychladnutým pudingom. Krém rozdelíme na dve časti. Do prvej zamiešame vanilkový cukor a do druhej zamiešame 4 PL práškového cukru a 2 PL kakaa.

    Zamatová roláda (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesto je tenké, ohybné, stiahneme z neho papier, najprv natrieme bielu plnku a na ňu tmavú.

    Zamatová roláda (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zrolujeme, polejeme čokoládovou polevou a dáme do chladničky.

    Zamatová roláda (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po stuhnutí pokrájame teplým nožom.

    Zamatová roláda (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu