Zamatová roláda fotorecept
Foto: eruska25
Stará dobrá klasika, ktorá nikdy nesklame a vždy chutí.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Cesto: Bielky vyšľaháme, pridáme práškový cukor a vyšľaháme do tuha.
-
2
Pridáme žĺtky, zašľaháme ich.
-
3
Preosejeme múku s kakaom a sódou bikarbónou, pridáme do zmesi a na malých otáčkach spolu premiešame.
-
4
Cesto vylejeme na veľký plech s papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 7 minút. Môj plech má rozmer 33x33 cm. Po upečení necháme plát vychladnúť na papieri, ale nie na horúcom plechu. Plát som nestáčala do utierky.
-
5
Plnka: Z mlieka, múky a žĺtka uvaríme puding. Po odstavení ho občas premiešame. Maslo vymiešame a spojíme s vychladnutým pudingom. Krém rozdelíme na dve časti. Do prvej zamiešame vanilkový cukor a do druhej zamiešame 4 PL práškového cukru a 2 PL kakaa.
-
6
Cesto je tenké, ohybné, stiahneme z neho papier, najprv natrieme bielu plnku a na ňu tmavú.
-
7
Zrolujeme, polejeme čokoládovou polevou a dáme do chladničky.
-
8
Po stuhnutí pokrájame teplým nožom.
Olinka, ďakujem za pochvalu. S pečením som však určite ďaleko za Tebou.