Segedínský guláš fotorecept
Foto: gordonko
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pliecko nakrájame na kocky, cibuľu nadrobno. V tlakovom hrnci rozohrejeme bravčovú masť, na nej si osmahneme dosklovita cibuľu a pridáme nakrájané mäso a necháme ho "zatiahnuť".
-
2
Pridáme koreniny a soľ aj s vegetou, premiešame, trošku podlejeme vodou, tlakový hrniec uzavrieme a dusíme 25 minút.
-
3
Zatiaľ si pripravíme kapustu, je dobré ju ochutnať, ak je moc kyslá tak ju prepláchneme pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať. Kapustu pokrájame na menšie kúsky a po 25-tich minútach ju pridáme k mäsu. Tlakový hrniec už nezatvárame.
-
4
Pridáme 31% smotanu a ja som v smotanke na varenie rozšľahal lyžicu hladkej múky. Kto nechce, dohustí si postrúhaným zemiakom. Dochutíme a povaríme ešte asi 10 minút a mali by sme mať hotovo... Niekde som sa dočítal aj o pridaní lyžičky cukru, ale to už nechám na vás, mne to chutilo takto DOBRÚ CHUŤ
Diskusia k receptu