Segedínský guláš
Segedínský guláš

Segedínský guláš fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 14. novembra 2024
Segedínský guláš (fotorecept)
Foto: gordonko
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,2 kg
2-3 PL
1-2 ks
400 ml
1 PL
1 kg
1 téglik (12 %)




Postup

  1. 1

    Pliecko nakrájame na kocky, cibuľu nadrobno. V tlakovom hrnci rozohrejeme bravčovú masť, na nej si osmahneme dosklovita cibuľu a pridáme nakrájané mäso a necháme ho "zatiahnuť".

    Segedínský guláš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme koreniny a soľ aj s vegetou, premiešame, trošku podlejeme vodou, tlakový hrniec uzavrieme a dusíme 25 minút.

    Segedínský guláš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zatiaľ si pripravíme kapustu, je dobré ju ochutnať, ak je moc kyslá tak ju prepláchneme pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať. Kapustu pokrájame na menšie kúsky a po 25-tich minútach ju pridáme k mäsu. Tlakový hrniec už nezatvárame.

    Segedínský guláš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme 31% smotanu a ja som v smotanke na varenie rozšľahal lyžicu hladkej múky. Kto nechce, dohustí si postrúhaným zemiakom. Dochutíme a povaríme ešte asi 10 minút a mali by sme mať hotovo... Niekde som sa dočítal aj o pridaní lyžičky cukru, ale to už nechám na vás, mne to chutilo takto DOBRÚ CHUŤ

    Segedínský guláš (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia