Jablkovo-hruškový crumble po brniansky fotorecept
Ideálny recept do chladných, dlhých, jesenno-zimných večerov kedy je treba navodiť cozy atmosféru a prevoňať domov :))
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
| 3-5 ks |
|
| 2 ks |
|
| 2-3 PL (alebo Rama) |
|
| 2 PL |
|
| 1 PL |
|
| z 1 citróna |
|
| 1 ČL |
|
| Crumble: | |
| 130 g |
|
| 130 g |
|
| 100-110 g (alebo Rama) |
|
| 90-100 g |
|
Postup
-
1
Ovocie očistíme...
-
2
...následne ho pekne nakrájame, ak je hruška viac zrelá, môže ísť na väčšie kúsky.
-
3
Rozohrejeme si masielko a pridáme doň cukor, škoricu, citrónovú kôru a keď sa všetko pekne rozpustí, je omáčka na ovocie hotová.
-
4
Pridáme k nej jabĺčka a hruštičky a premiešame, odstavíme ich z platne, aby nezmäkli.
-
5
V miske zmiešame všetky suroviny na crumble, aby z toho bola homogénna hmota.
-
6
Crumble potom poukladáme na ovocie a sme ready hodiť celý pekáč do rúry.
-
7
Pečieme na 200 stupňov, cca 40 minút, a sem-tam nato hodíme očko, aby sa zmes nepripálila.
-
8
Potom už iba servírovať lyžicou. Zjesť sa to dá samé, s vanilkovou zmrzkou alebo si s tým môžete vytúnovať ryžovú alebo odvážnejší aj krupicovú kašu. Mňam mňam. ;))









Vopred sa ospravedlňujem, ale musím s tebou nesúhlasiť. Ovocie v crumble sa nemusí variť ale sa odporučuje. Keď sa ovocie vopred uvarí, cesto a crumble je chrumkavé a nieje "pastové" (soggy), lebo ovocie vylúči všetku prebytočnú vodu.
Pekný víkendový deň prajem.
ja tam ovocie ani nevarím, iba ho premiešavam
s teplou omáčkou aby bolo dobre dochutené- píšem tam
že nemá zmäknúť..