Ovocný crumble
Ovocný crumble

Jablkovo-hruškový crumble po brniansky fotorecept

bobkovci0za0sporakom - fotkabobkovci0za0sporakom, 20. novembra 2024

Ideálny recept do chladných, dlhých, jesenno-zimných večerov kedy je treba navodiť cozy atmosféru a prevoňať domov :))

4
porcie
15 minút
príprava
40-45 minút
na 200 °C

Suroviny

3-5 ks
2 ks
2-3 PL (alebo Rama)
2 PL
1 PL
z 1 citróna
1 ČL
Crumble:
130 g
130 g
100-110 g (alebo Rama)
90-100 g




Postup

  1. 1

    Ovocie očistíme...

    Jablkovo-hruškový crumble po brniansky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...následne ho pekne nakrájame, ak je hruška viac zrelá, môže ísť na väčšie kúsky.

    Jablkovo-hruškový crumble po brniansky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rozohrejeme si masielko a pridáme doň cukor, škoricu, citrónovú kôru a keď sa všetko pekne rozpustí, je omáčka na ovocie hotová.

    Jablkovo-hruškový crumble po brniansky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme k nej jabĺčka a hruštičky a premiešame, odstavíme ich z platne, aby nezmäkli.

    Jablkovo-hruškový crumble po brniansky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V miske zmiešame všetky suroviny na crumble, aby z toho bola homogénna hmota.

    Jablkovo-hruškový crumble po brniansky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Crumble potom poukladáme na ovocie a sme ready hodiť celý pekáč do rúry.

    Jablkovo-hruškový crumble po brniansky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pečieme na 200 stupňov, cca 40 minút, a sem-tam nato hodíme očko, aby sa zmes nepripálila.

    Jablkovo-hruškový crumble po brniansky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Potom už iba servírovať lyžicou. Zjesť sa to dá samé, s vanilkovou zmrzkou alebo si s tým môžete vytúnovať ryžovú alebo odvážnejší aj krupicovú kašu. Mňam mňam. ;))

Diskusia k receptu

chorvatka
Myslim, ze to nie je crumble, lebo ten pravy anglicky sa nevari ! Vsetko ovocie je surové, posypka; co je vlastne "crumble" ma osobitny pomer cukru, muky a masla. No nebolo by od veci tejto dobrote vymysliet nové meno. Suhlasite ???
chorvatka
Este som zabudla dodat, ze sa takymto spôsobom v Anglii zuzitkuje uz prezreté ovocie, ma to vlastne ekonomicky ucel, ako nevyhadzovat, za co ste uz predtym zaplatili.
kucharka
@chorvatka (22.11.2024 18:26)
Vopred sa ospravedlňujem, ale musím s tebou nesúhlasiť. Ovocie v crumble sa nemusí variť ale sa odporučuje. Keď sa ovocie vopred uvarí, cesto a crumble je chrumkavé a nieje "pastové" (soggy), lebo ovocie vylúči všetku prebytočnú vodu.
Pekný víkendový deň prajem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia