Jablkový koláč
Jablkový koláč

Perníkový jablkovo-kokosový koláč z hrnčeka fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 16. novembra 2024
Perníkový jablkovo-kokosový koláč z hrnčeka (fotorecept)
Foto: olinecka

Jednoduchý nenáročný koláčik, mierkou je 200 ml hrnček. Aktuálny na tento predvianočný čas...

28
porcií
30-40 minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
3 ks
3 ks
2 hrste
1 hrnček (200 ml)
2 hrnčeky
1,5 hrnčeka (vlažné)
0,5 hrnčeka
1 ČL
1 ČL
3 PL
1 bal.
1 bal.
1 hrsť
Poleva čokoládová:
150 g
150 ml (16-18 %)
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto.

    Perníkový jablkovo-kokosový koláč z hrnčeka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vajíčka s kryštálovým cukrom a cukrom s rumovou príchuťou šľaháme mixérom do hustej peny. Postupne striedavo pridávame olej a vlažné mlieko. Vsypeme nastrúhané jablká, kokos, brusnice a zašľaháme. Múku, prášok kypriaci do perníka, škoricu, kakao, sódu bikarbónu preosejeme a varechou zapracujeme do jablkovej zmesi, zľahka premiešame. Mixérom prešľaháme, aby sa všetko spojilo.

    Perníkový jablkovo-kokosový koláč z hrnčeka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plech 30x40 cm vymastíme maslom a vysypeme múkou. Vylejeme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov, pečieme 30 minút.

    Perníkový jablkovo-kokosový koláč z hrnčeka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Čokoládu polámanú na menšie kúsky rozpustíme vo vodnom kúpeli. Po rozpustení vmiešame kyslú smotanu, dobre premiešame.

    Perníkový jablkovo-kokosový koláč z hrnčeka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po miernom vychladnutí na upečený koláč nanesieme čokoládovú polevu a posypeme strúhaným kokosom. Pred podávaním pokrájame na rezy, kocky. Dobrú chuť.

    Perníkový jablkovo-kokosový koláč z hrnčeka (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia