Perníkový jablkovo-kokosový koláč z hrnčeka fotorecept
Foto: olinecka
Jednoduchý nenáročný koláčik, mierkou je 200 ml hrnček. Aktuálny na tento predvianočný čas...
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
3 ks |
|
3 ks |
|
2 hrste |
|
1 hrnček (200 ml) |
|
2 hrnčeky |
|
1,5 hrnčeka (vlažné) |
|
0,5 hrnčeka |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
3 PL |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
1 hrsť |
|
Poleva čokoládová: | |
150 g |
|
150 ml (16-18 %) |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Vajíčka s kryštálovým cukrom a cukrom s rumovou príchuťou šľaháme mixérom do hustej peny. Postupne striedavo pridávame olej a vlažné mlieko. Vsypeme nastrúhané jablká, kokos, brusnice a zašľaháme. Múku, prášok kypriaci do perníka, škoricu, kakao, sódu bikarbónu preosejeme a varechou zapracujeme do jablkovej zmesi, zľahka premiešame. Mixérom prešľaháme, aby sa všetko spojilo.
-
3
Plech 30x40 cm vymastíme maslom a vysypeme múkou. Vylejeme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov, pečieme 30 minút.
-
4
Čokoládu polámanú na menšie kúsky rozpustíme vo vodnom kúpeli. Po rozpustení vmiešame kyslú smotanu, dobre premiešame.
-
5
Po miernom vychladnutí na upečený koláč nanesieme čokoládovú polevu a posypeme strúhaným kokosom. Pred podávaním pokrájame na rezy, kocky. Dobrú chuť.
Koláč vyzerá veľmi chutný.
Šikovná Helenka ,opravím chybičku ďakujem za pripomenutie....