Špagetová tekvica zapekaná s párkami fotorecept
Foto: tejaja
Toto je jeden z ďalších spôsobov ako pripraviť špagetovú tekvicu. Tentokrát zapekanú. Vzhľadom na to, že dozretá špagetová tekvica vydrží až do jarných Zobraziť celý popisToto je jeden z ďalších spôsobov ako pripraviť špagetovú tekvicu. Tentokrát zapekanú. Vzhľadom na to, že dozretá špagetová tekvica vydrží až do jarných mesiacov, nemusí sa nutne skonzumovať na jeseň, hneď po zbere.
porcie
príprava
Postup
-
1
Celú neolúpanú špagetovú tekvicu uvaríme (v tlakovom hrnci varím cca 25-30 minút od syčania ventilu, podľa veľkosti, vypnem a nechám trocha vychladnúť). Uvarenú tekvicu rozrežeme po dĺžke na polovice, vyberieme semienka a vidličkou dužinu „vyšpagetujeme“ - vidličkou ťaháme zhora až nadol tekvice, dostaneme pekné špagety). 500 g použijeme na tento recept, zvyšok vyšpagetovanej tekvice, ktorý nespotrebujeme, uskladníme v chladničke a použijeme na iné jedlo. V chladničke vydrží cca 4-5 dní.
-
2
Vyšpagetovanú tekvicu premiešame s 1 lyžicou oleja.
- 3
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme na kolieska narezané párky a krátko opražíme.
- 4
Pridáme ich k tekvici. Osolíme, okoreníme a premiešame.
- 5
Do vymasteného pekáča dáme polovicu tekvice s párkami.
- 6
Posypeme polovicou nastrúhaného syra.
- 7
Dáme druhú polovicu tekvice s párkami.
- 8
Posypeme zvyškom syra.
- 9
Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a upečieme.
- 3
Diskusia k receptu