Šarišský sladký kapustový závin fotorecept
Foto: tejaja
Tento kapustový závin nám robievala ešte naša babička. Mali sme ho veľmi radi, bola to jedna z našich najobľúbenejších maškŕt.
porcia
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Kapustu najemno nastrúhame.
-
2
Na polovici masla ju spolu s hrozienkami podusíme na slabom plameni 10 minút. Nepodlievame, často premiešavame, aby sa kapusta nepripálila. Nesmie obsahovať žiadnu tekutinu. Necháme ju vychladnúť.
-
3
Cesto vyvaľkáme natenko, na hrúbku asi 3-4 mm. Ak kúpime vyvaľkané cesto, urýchlime si prácu. Vyvaľkané cesto potrieme druhou polovicou roztopeného masla.
-
4
Na to rozotrieme vychladnutú kapustu.
-
5
Posypeme škoricovým cukrom.
-
6
Cesto aj s náplňou stočíme do rolády.
-
7
Preložíme na studenou vodou vypláchnutý plech (alebo použijeme papier na pečenie), potrieme rozšľahaným vajíčkom.
-
8
Vložíme do rúry vopred vyhriatej na 190 °C a pečieme dozlata.
-
9
Hotovú roládu posypeme práškovým cukrom. Necháme dobre vychladnúť, až potom krájame.
Diskusia k receptu