Citrónová bábovka fotorecept
Foto: kitchenguru
40 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
4 ks |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
120 g |
|
1 štipka |
|
100 g |
|
1/2 bal. |
|
1 bal. |
|
z 1 PL |
|
1/2 ks |
|
Citrónový sirup: | |
cca 100 g |
|
z 1 citróna |
|
cca 100 ml (prevarená horúca) |
|
Postup
-
1
Tento recept je veľmi rýchly a jednoduchý. V podstate vôbec nie je dôležité samostatne mixovať jednotlivé časti. Tým sa ušetrí čas. Takže všetko som spolu pomixovala (dôkladne).
-
2
Predhrejeme rúru na 175 stupňov Celzia. Cesto vložíme do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku. Vložíme do rúry a pečieme cca 40 minút, ale treba si sledovať, každá rúra pečie inak.
-
3
Kým nám bábovka po vybratí odpočíva, urobíme si citrónový sirup. Citrónovú šťavu z 1 celého veľkého citróna zmiešame s horúcou vodou a postupne pridávame práškový cukor, kým nám nevznikne hustejší cukrový sirup. Polejeme bábovku necháme odpočinúť cca 20 minút a môžeme servírovať.
Ďakujem za komentár..teším sa, že Vás recept inšpiroval.
Ďakujem za komentár.
Ďakujem za komentár 🙂