Pečený pstruh plnený sušenými slivkami fotorecept
Foto: tejaja
Kombinácia ovocia a mäsa je ešte stále pre mnoho ľudí tabu. Pritom je to výborná vec. Sušené slivky v kombinácii s rybacím mäsom sú Zobraziť celý popisKombinácia ovocia a mäsa je ešte stále pre mnoho ľudí tabu. Pritom je to výborná vec. Sušené slivky v kombinácii s rybacím mäsom sú delikatesou. Dodajú výbornú chuť rybe aj omáčke.
porcie
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Pstruhom odrežeme hlavu a chvost. Opláchneme a osušíme.
- 2
Sušené slivky, pokiaľ sú tvrdé, namočíme na 10 minút do vody. Potom vodu scedíme a slivky nakrájame. Pokiaľ máme mäkšie slivky, iba ich narežeme.
- 3
Osušené pstruhy „otvoríme“ a naplníme nakrájanými slivkami.
- 4
Zopneme ich ihlou. Potrieme olejom a osolíme.
- 5
Cibuľu nakrájame na malé kúsky, dáme spolu s nasekanou petržlenovou vňaťou do pekáča, polejeme asi 3 lyžicami oleja a premiešame.
- 6
Na túto cibuľovú zmes položíme pstruhy.
- 7
Podlejeme vínom a pomaly pečieme na 170 °C asi 25-30 minút. Mäkké pstruhy dáme na teplé taniere.
- 8
Celý výpek rozmixujeme. Dochutíme citrónovou šťavou a dosolíme.
- 9
Pstruhy prelejeme omáčkou. Podávame so zemiakmi.
Tiež plnený pstruh:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Mám jednu zásadu: Nekritizujem žiadne jedlo, kým ho neochutnám. Aj potom môžem vysloviť názor, že mne to chutí alebo nechutí, nie, že je to zlé.
Pekný deň:)