Bravčové mäso
Bravčové mäso

Bravčové pliecko so zemiakmi z jedného pekáča fotorecept

svetliii - fotkasvetliii, včera 16:48
Bravčové pliecko so zemiakmi z jedného pekáča (fotorecept)
Foto: svetliii

Výborne a sýte jedlo, ktorým sa zavďačíte hladným stravníkom.

40 minút
na 170 °C

Suroviny

600 g (alebo krkovička)
8 ks
2 ks
20 strúčikov




Postup

  1. 1

    Hlbší pekáč pomastíme bravčovou masťou a nakrájame si na mesiačiky cibuľu (množstvo podľa vášho pekáča) a naukladáme na spodok plechu.

    Bravčové pliecko so zemiakmi z jedného pekáča (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky a nasypeme na cibuľu. Mäso umyjeme, nakrájame na pláty, osolíme, okoreníme (korenie podľa vašej chuti), naklepeme a obalíme v hladkej múke a následne dáme na olej alebo masť sprudka z oboch strán opiecť. Opečené mäso naukladáme na zemiaky a k zemiakom nalejeme aj výpek z panvice.

    Bravčové pliecko so zemiakmi z jedného pekáča (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na každý plátok mäsa dáme trochu bravčovej masti a 2 strúčiky cesnaku.

    Bravčové pliecko so zemiakmi z jedného pekáča (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pekáč prikryjeme alobalom a pečieme cca 30 minút na cca 170 °C, následne dáme alobal dolu a pečieme ešte cca 8 minút na vyššom stupni. My podávame s dresingom alebo barbecue omáčkou.

    Bravčové pliecko so zemiakmi z jedného pekáča (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    DOBRÚ CHUŤ

    Bravčové pliecko so zemiakmi z jedného pekáča (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia