Karlovarská knedľa
Karlovarská knedľa

Karlovarská knedľa fotorecept

tom244 - bez fotkytom244, 12. novembra 2024
Karlovarská knedľa (fotorecept)
Foto: tom244

Úplne ľahký recept, kto chce skúsiť niečo iné než klasickú knedľu :)

2
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

4 ks
3 ks
400 ml




Postup

  1. 1

    Rožky z predchádzajúceho dňa pokrájame a zalejeme vlažným mliekom, kým nezmäknú a nevstrebú všetko mlieko.

    Karlovarská knedľa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme žĺtky, soľ (asi 1 lyžička) - záleží od množstva, ja som robil cca pre 2 osoby 1 malú knedľu.

  3. 3

    Vyšľaháme sneh z bielkov.

    Karlovarská knedľa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    K rožkovej zmesi postupne pridáme vyšľahaný sneh a dáme asi na 10 minút do chladničky, aby zmes stuhla, lepšie sa s ňou bude robiť.

    Karlovarská knedľa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom cesto preložíme na prichystanú potravinovú fóliu, vytvarujeme bochník a dáme do naparováku na 20 minút.

    Karlovarská knedľa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Následne po vytiahnutí z naparováku necháme vychladnúť, vyberieme a podávame trebárs s gulášom. Odporúčam po vytiahnutí počkať chvíľku a nie hneď rozbaliť z fólie:)

  7. 7

    Výsledok je super, žiaľ ja nemám petržlenovú vňať, ale kto má dajte ju do cesta:)

    Karlovarská knedľa (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

farbuska
Podľa tohto receptu (jediný rozdiel bol, že z 10 rožkov) som knedľu kedysi robila a bola fajn. Potom som recept kdesi stratila. Som rada, že ho opäť mám, je to rýchla a chutná náhrada originálnej knedle. Ďakujem.
evanaaa
Knedľu som síce nerobila, ale takto robievam plnku, len do nej pridám podľa potreby buď pečienku (kuraciu, ap.) alebo údené mäso a vňaťky......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia