Karlovarská knedľa fotorecept
Foto: tom244
Úplne ľahký recept, kto chce skúsiť niečo iné než klasickú knedľu :)
porcie
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Rožky z predchádzajúceho dňa pokrájame a zalejeme vlažným mliekom, kým nezmäknú a nevstrebú všetko mlieko.
-
2
Pridáme žĺtky, soľ (asi 1 lyžička) - záleží od množstva, ja som robil cca pre 2 osoby 1 malú knedľu.
- 3
Vyšľaháme sneh z bielkov.
- 4
K rožkovej zmesi postupne pridáme vyšľahaný sneh a dáme asi na 10 minút do chladničky, aby zmes stuhla, lepšie sa s ňou bude robiť.
- 5
Potom cesto preložíme na prichystanú potravinovú fóliu, vytvarujeme bochník a dáme do naparováku na 20 minút.
- 6
Následne po vytiahnutí z naparováku necháme vychladnúť, vyberieme a podávame trebárs s gulášom. Odporúčam po vytiahnutí počkať chvíľku a nie hneď rozbaliť z fólie:)
- 7
Výsledok je super, žiaľ ja nemám petržlenovú vňať, ale kto má dajte ju do cesta:)
Tiež knedľa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu