Recepty, kde je zemiaky
Kačacie prsia v omáčke z calvadosu
Kačacie prsia osolíme, okoreníme a opečieme z oboch strán asi 5–7 minút.
Hlavátka s hruškovo-gaštanovým ragú
Neslúžme jedlu, ono nech slúži nám. Aby
nielen zasýtilo, ale aj potešilo. Najmä vianočný
stôl...
Vyprážané bravčové karé so zemiakovým šalátom
Bravčové karé s kosťou (pokrájané na jednotlivé porcie) osolíme, okoreníme, obalíme
v múke, v rozšľahanom...
Kuracie nohy v zemiakovom obale
Tento recept je trochu pracný ale zato efektný, vhodný na sviatočné chvíle, ako
pohostenie pre...
Vegánsky zemiakový šalát s chrumkavým tofu
Dôkladne umyté zemiaky nakrájame na kocky, uvaríme v šupke a sedíme. Hrášok rozmrazíme. Pridáme...
Bravčový steak na prírodno
Mäso nakrájame na plátky hrubé cca 1- 1, 5 cm. Potrieme prekrojeným cesnakom. Pokoreníme...
Kačacie prsia na víne
Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode a uvarené necháme úplne vychladnúť.
Polovicu zemiakov nastrúhame na...
Treska s mandľami a so zemiakovou kašou
Ošúpané zemiaky nakrájame a uvaríme v osolenej vode domäkka.
Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Prsia s aromatickou a zaujímavou zeleninou vás jednoducho očaria.
Špargľová polievka
Špargľa je plná vitamínov, minerálov a vlákniny, preto keď si z nej urobíte polievku, ...
Kalerábový eintopf s mäsovými guľkami
Zeleninu očistíme,
mrkvu a kaleráb nakrájame
na 1 cm hrubé hranolčeky,
zemiaky na väčšie
kocky a cibuľu nadrobno.
Pizza v zemiakoch
Vyskúšajte, či sa zemiaky hodia k talianskej špecialite, avšak uvidíte, že si túto pochúťku...
Zapečené zemiaky s jablkom a kuracími krídlami
Rýchly a veľmi chutný obed alebo
večera :-)
Pečené brambory s cibulí, česnekem a slaninou
Občas je třeba uvařit něco rychlého a jednoduchého. Brambory máme rádi, takže vše
zamíchat a...
Fasolakia - zelené fazuľky po grécky
Existuje veľa variácií, ja vám ponúkam túto, čo robíme my doma. Jednoduché, celkom...
Srnčie ragú s lesným ovocím a feniklovým pyré
Na bravčovej masti orestujeme postrúhanú koreňovú zeleninu,
šalotku a divé korenie dohneda. Pridáme umyté, očistené...
Cícerové pirohy s diviačím mäsom a kôprovou omáčkou
Umyté a očistené stehno z mladého
diviaka vložíme do rozpustenej bravčovej masti
spolu s rozmarínom, borievkami a konfitujeme
pri...
Srnčí chrbát so šípkovo-zemiakovými šiškami
Očistený a osušený srnčí chrbát grilujeme
na panvici asi 2 minúty z každej strany.
Necháme odpočinúť v alobale,...
Smažené tresčí noky
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout. Tresku povaříme v mléce asi 10 minut. Brambory...
Paštrnáková polievka
Nemala som v úmysle pridať tento recept, preto som postup nefotila. Ale polievka sa mi...
Placky z čiernej fazule s kalerábovým dipom
Na placky ošúpeme zemiaky, nakrájame ich
na malé kocky a uvaríme v osolenej vode.
Scedíme, cesnak...
Plnené zemiaky s bryndzovou omáčkou
Vždy rozmýšľam čo uvariť. Kukla som
do mrazničky, tam 2 ks bryndze. Tak
som...
Cícerovo-quinoové karí
Zemiaky vložíme do hrnca, zalejeme
studenou vodou a varíme 15–20 minút.
Potom ich scedíme.
Zubáč na šošovicovo-zemiakovom šaláte
V osolenej vode uvaríme šošovicu s cesnakom
a bobkovým listom.
Zapekaný karfiol
Karfiol rozoberieme na ružičky, umyjeme a dáme variť do osolenej vody, aby bol polomäkký.
Líčka s medom a pivom à la Leopold I. Belgický
Opracované líčka opečieme na oleji,
osolíme a okoreníme. Na výpeku orestujeme
cibuľu s cesnakom, pridáme
med a...
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Zeleninové fašírky sú jedlom, ktoré si môžete pripraviť z vašej obľúbenej zeleniny, alebo z tej,...
Tekvicovo-kokosový krém à la cisár Hirohito
Tekvicu nakrájame na väčšie
kusy, osolíme, okoreníme, pokvapkáme
olejom a dáme piecť pri
180 °C po dobu...
Fileta zo sumca v červenom víne à la Mária Terézia
Kráľovné a králi. Občas rozumní a predvídaví,
občas márniví a hriešni, ale takmer vždy so
svojskými...
Zelenina na mediteránsky/stredomorský spôsob
Hľadáte rýchlu ale zdravú večeru. Prečo nie zeleninu upečenú v rúre s autentickou talianskou chuťou...
Štedrovečerná večera
Tradičný, chutný, obľúbený a v našej rodine
nenahraditeľný vianočný recept:-).

Kačacie prsia v omáčke z calvadosu
Kačacie prsia osolíme, okoreníme a opečieme z oboch strán asi 5–7 minút.

Hlavátka s hruškovo-gaštanovým ragú
Neslúžme jedlu, ono nech slúži nám. Aby nielen zasýtilo, ale aj potešilo. Najmä vianočný stôl...

Vyprážané bravčové karé so zemiakovým šalátom
Bravčové karé s kosťou (pokrájané na jednotlivé porcie) osolíme, okoreníme, obalíme v múke, v rozšľahanom...

Kuracie nohy v zemiakovom obale
Tento recept je trochu pracný ale zato efektný, vhodný na sviatočné chvíle, ako pohostenie pre...

Vegánsky zemiakový šalát s chrumkavým tofu
Dôkladne umyté zemiaky nakrájame na kocky, uvaríme v šupke a sedíme. Hrášok rozmrazíme. Pridáme...

Bravčový steak na prírodno
Mäso nakrájame na plátky hrubé cca 1- 1, 5 cm. Potrieme prekrojeným cesnakom. Pokoreníme...

Kačacie prsia na víne
Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode a uvarené necháme úplne vychladnúť. Polovicu zemiakov nastrúhame na...

Treska s mandľami a so zemiakovou kašou
Ošúpané zemiaky nakrájame a uvaríme v osolenej vode domäkka.

Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Prsia s aromatickou a zaujímavou zeleninou vás jednoducho očaria.

Špargľová polievka
Špargľa je plná vitamínov, minerálov a vlákniny, preto keď si z nej urobíte polievku, ...

Kalerábový eintopf s mäsovými guľkami
Zeleninu očistíme, mrkvu a kaleráb nakrájame na 1 cm hrubé hranolčeky, zemiaky na väčšie kocky a cibuľu nadrobno.

Pizza v zemiakoch
Vyskúšajte, či sa zemiaky hodia k talianskej špecialite, avšak uvidíte, že si túto pochúťku...

Zapečené zemiaky s jablkom a kuracími krídlami
Rýchly a veľmi chutný obed alebo večera :-)

Pečené brambory s cibulí, česnekem a slaninou
Občas je třeba uvařit něco rychlého a jednoduchého. Brambory máme rádi, takže vše zamíchat a...

Fasolakia - zelené fazuľky po grécky
Existuje veľa variácií, ja vám ponúkam túto, čo robíme my doma. Jednoduché, celkom...

Srnčie ragú s lesným ovocím a feniklovým pyré
Na bravčovej masti orestujeme postrúhanú koreňovú zeleninu, šalotku a divé korenie dohneda. Pridáme umyté, očistené...

Cícerové pirohy s diviačím mäsom a kôprovou omáčkou
Umyté a očistené stehno z mladého diviaka vložíme do rozpustenej bravčovej masti spolu s rozmarínom, borievkami a konfitujeme pri...

Srnčí chrbát so šípkovo-zemiakovými šiškami
Očistený a osušený srnčí chrbát grilujeme na panvici asi 2 minúty z každej strany. Necháme odpočinúť v alobale,...

Smažené tresčí noky
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout. Tresku povaříme v mléce asi 10 minut. Brambory...

Paštrnáková polievka
Nemala som v úmysle pridať tento recept, preto som postup nefotila. Ale polievka sa mi...

Placky z čiernej fazule s kalerábovým dipom
Na placky ošúpeme zemiaky, nakrájame ich na malé kocky a uvaríme v osolenej vode. Scedíme, cesnak...

Plnené zemiaky s bryndzovou omáčkou
Vždy rozmýšľam čo uvariť. Kukla som do mrazničky, tam 2 ks bryndze. Tak som...

Cícerovo-quinoové karí
Zemiaky vložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou a varíme 15–20 minút. Potom ich scedíme.

Zubáč na šošovicovo-zemiakovom šaláte
V osolenej vode uvaríme šošovicu s cesnakom a bobkovým listom.

Zapekaný karfiol
Karfiol rozoberieme na ružičky, umyjeme a dáme variť do osolenej vody, aby bol polomäkký.

Líčka s medom a pivom à la Leopold I. Belgický
Opracované líčka opečieme na oleji, osolíme a okoreníme. Na výpeku orestujeme cibuľu s cesnakom, pridáme med a...

Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Zeleninové fašírky sú jedlom, ktoré si môžete pripraviť z vašej obľúbenej zeleniny, alebo z tej,...

Tekvicovo-kokosový krém à la cisár Hirohito
Tekvicu nakrájame na väčšie kusy, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a dáme piecť pri 180 °C po dobu...

Fileta zo sumca v červenom víne à la Mária Terézia
Kráľovné a králi. Občas rozumní a predvídaví, občas márniví a hriešni, ale takmer vždy so svojskými...

Zelenina na mediteránsky/stredomorský spôsob
Hľadáte rýchlu ale zdravú večeru. Prečo nie zeleninu upečenú v rúre s autentickou talianskou chuťou...

Štedrovečerná večera
Tradičný, chutný, obľúbený a v našej rodine nenahraditeľný vianočný recept:-).