Pečené kačacie prsia
Pečené kačacie prsia

Kačacie prsia s pečenými zemiakmi

macka78 - fotkamacka78, 16. januára 2019
Kačacie prsia s pečenými zemiakmi
Foto: macka78

Dnešný tip na obed

2
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks (s kožou)
400 g




Postup

  1. 1

    Umyté a osušené kačacie prsia očistíme od blán a narežeme zošikma na strane s kožou. Ochutíme soľou a korením. Kačacie prsia restujeme na rozpálenej panvici bez použitia tuku najskôr na strane s kožou (asi 2/3 celkového času), aby sa z kože vypiekol tuk. Zľahka ich pritlačíme, aby sa koža opiekla rovnomerne. Opekáme, kým koža nie je chrumkavá. Potom ich otočíme a opekáme na miernom plameni už len chvíľu...

  2. 2

    Opečené kačacie prsia preložíme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C približne 10 minút. Potom ich prikryjeme alobalom a necháme chvíľu odpočívať. Pred servírovaním ich nakrájame na plátky.

  3. 3

    Podávame s pečenými zemiakmi, ktoré si očistíme, osušíme a nakrájame na mesiačiky. Zemiaky osolíme pridáme rascu, soľ a olivový olej. Premiešame a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C 35 minút. Prepnem program na gril a už len necháme zapiecť do chrumkava... Ku kačke sa veľmi hodí aj grilovaná zelenina, alebo smotanový dip: 150 ml kyslej smotany, 3 strúčiky cesnaku, soľ a citrón na dochutenie.

Diskusia k receptu

siisa
Tak toto by som si dala. Krásna fotečka. Úžasné jedlo !
haji
V jednoduchosti je krása. Mám na mrazáku kachní prsa, tak půjdou, holky do světa podle tvého receptu. Díky za pěkný receptík. Prudce jedlé foto!
macka78
Ďakujem Vám všetkým za vaše pekné komentáre.. Neostáva nič len vyskúšať a dúfam, že vám bude aj chutiť, ako chutilo mne