Pečené kačacie prsia
Pečené kačacie prsia

Kačacie prsia s pečenými zemiakmi

macka78 - fotkamacka78, 16. januára 2019
Kačacie prsia s pečenými zemiakmi
Foto: macka78

Dnešný tip na obed

2
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks (s kožou)
400 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyté a osušené kačacie prsia očistíme od blán a narežeme zošikma na strane s kožou. Ochutíme soľou a korením. Kačacie prsia restujeme na rozpálenej panvici bez použitia tuku najskôr na strane s kožou (asi 2/3 celkového času), aby sa z kože vypiekol tuk. Zľahka ich pritlačíme, aby sa koža opiekla rovnomerne. Opekáme, kým koža nie je chrumkavá. Potom ich otočíme a opekáme na miernom plameni už len chvíľu...

  2. 2

    Opečené kačacie prsia preložíme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C približne 10 minút. Potom ich prikryjeme alobalom a necháme chvíľu odpočívať. Pred servírovaním ich nakrájame na plátky.

  3. 3

    Podávame s pečenými zemiakmi, ktoré si očistíme, osušíme a nakrájame na mesiačiky. Zemiaky osolíme pridáme rascu, soľ a olivový olej. Premiešame a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C 35 minút. Prepnem program na gril a už len necháme zapiecť do chrumkava... Ku kačke sa veľmi hodí aj grilovaná zelenina, alebo smotanový dip: 150 ml kyslej smotany, 3 strúčiky cesnaku, soľ a citrón na dochutenie.

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: