Hlivový paprikáš s pohánkovými haluškami
Tomáš Zemanovič
šéfkuchár hotela Panorama **** v Trenčianskych Tepliciach, 9. januára 2019
šéfkuchár hotela Panorama **** v Trenčianskych Tepliciach, 9. januára 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Hlivu umyjeme a nakrájame na rezance. Na rozpálený olej dáme nakrájanú cibuľu. Cibuľu opečieme dozlata a pridáme hlivu. Keď hliva pustí vodu, posolíme, pokoreníme a pridáme červenú sladkú papriku. Podlejeme trochou vody a dusíme asi 10 minút.
- 2
Potom pridáme smotanu na šľahanie a varíme ešte 5 minút. Po uvarení dochutíme a zahustíme zemiakovým škrobom.
- 3
Halušky pripravíme zo surových ošúpaných a nastrúhaných zemiakov, do ktorých pridáme soľ, korenie, muškátový oriešok, vajcia, posekanú petržlenovú vňať a pohánkovú múku. Vypracujeme redšie cesto a halušky varíme v osolenej vode ešte 5 minút po vyplávaní na povrch.
Tiež hlivový paprikáš:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu