Hlivový paprikáš
Hlivový paprikáš

Hlivový paprikáš s pohánkovými haluškami

Tomáš Zemanovič
šéfkuchár hotela Panorama **** v Trenčianskych Tepliciach, 9. januára 2019
Hlivový paprikáš s pohánkovými haluškami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

400 g čerstvá
50 g
100 ml
5 g
Halušky:
500 g
100 g
4 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hlivu umyjeme a nakrájame na rezance. Na rozpálený olej dáme nakrájanú cibuľu. Cibuľu opečieme dozlata a pridáme hlivu. Keď hliva pustí vodu, posolíme, pokoreníme a pridáme červenú sladkú papriku. Podlejeme trochou vody a dusíme asi 10 minút.

  2. 2

    Potom pridáme smotanu na šľahanie a varíme ešte 5 minút. Po uvarení dochutíme a zahustíme zemiakovým škrobom.

  3. 3

    Halušky pripravíme zo surových ošúpaných a nastrúhaných zemiakov, do ktorých pridáme soľ, korenie, muškátový oriešok, vajcia, posekanú petržlenovú vňať a pohánkovú múku. Vypracujeme redšie cesto a halušky varíme v osolenej vode ešte 5 minút po vyplávaní na povrch.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
Veľmi chutné jedlo, až na tie halušky, keby som ich bola nechala variť 5 minút po vyplávaní, tak sa úplne rozvaria. Vďaka za výborný nápad.



Pridaj komentár k receptu: