Hlivový paprikáš s pohánkovými haluškami

Tomáš Zemanovič
šéfkuchár hotela Panorama **** v Trenčianskych Tepliciach, 9. januára 2019 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Hlivový paprikáš s pohánkovými haluškamiFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 min
príprava

Suroviny

TIP: Sledujte Varecha.sk na YouTube www.youtube.com/varechaTV

Postup prípravy

  1. 1

    Hlivu umyjeme a nakrájame na rezance. Na rozpálený olej dáme nakrájanú cibuľu. Cibuľu opečieme dozlata a pridáme hlivu. Keď hliva pustí vodu, posolíme, pokoreníme a pridáme červenú sladkú papriku. Podlejeme trochou vody a dusíme asi 10 minút.

  2. 2

    Potom pridáme smotanu na šľahanie a varíme ešte 5 minút. Po uvarení dochutíme a zahustíme zemiakovým škrobom.

  3. 3

    Halušky pripravíme zo surových ošúpaných a nastrúhaných zemiakov, do ktorých pridáme soľ, korenie, muškátový oriešok, vajcia, posekanú petržlenovú vňať a pohánkovú múku. Vypracujeme redšie cesto a halušky varíme v osolenej vode ešte 5 minút po vyplávaní na povrch.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist