Opečené kačacie prsia
Opečené kačacie prsia

Kačacie prsia v omáčke z calvadosu fotorecept

Dušan Čatloch
šéfkuchár Kontakt wellness hotela**** v Starej Lesnej, 28. decembra 2018
Kačacie prsia v omáčke z calvadosu (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

2 kg
1,5 kg (uvarené v šupke)
150 ml
500 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Kačacie prsia osolíme, okoreníme a opečieme z oboch strán asi 5–7 minút.

    Kačacie prsia v omáčke z calvadosu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Uvarené zemiaky nakrájame na krížalky, sprudka opekáme na panvici s kačacím výpekom, dochutíme korením podľa vlastnej fantázie a chuti.

  3. 3

    Jabĺčko zbavíme jadrovníka a nakrájame na mesiačiky.

    Kačacie prsia v omáčke z calvadosu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Opražíme na masle, pridáme smotanu a calvados podľa vlastnej chuti. Necháme vyredukovať.

    Kačacie prsia v omáčke z calvadosu (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu