Kapustnica s údenáčom

jurka - bez fotkyjurka, 28. decembra 2018 17:06
Ďalšie recepty »
Kapustnica s údenáčomFoto: jurka

Netradičný, jednoduchý a chutný recept z Oravy.

10
porcií
90 min
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 ks
10 ks
4 ks
2 ks
1 hrsť
200 ml (30%)
1 kg
4 ks
2 PL
1 PL zarovnaná
4 strúčiky
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Do väčšieho hrnca: Kapustu zalejeme 1l vody, pridáme čierne a nové korenie, cesnak, bobkový list a dáme variť na mierny oheň. Nesolíme. Pripravíme si rybu.

  2. 2

    Údenáče vykostíme, mäso necháme vo väčších kusoch a odložíme bokom. Kožu a hlavy pridáme do hrnca ku kapuste.

  3. 3

    Do druhého hrnca: očistené zemiaky nakrájame a dáme variť do osolenej vody. Keď začnú vrieť, pozbierame penu preč. Varíme.

  4. 4

    Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. V malom kastróliku pomaly opražíme na masti do sklovita. Na konci bohato zasypeme červenou paprikou. Premiešame a odstavime z ohňa.

  5. 5

    Uvarené zemiaky zlejeme (trochu vody ponecháme). Mierne popučíme (nie do úplne hladkej kaše). Pridáme opraženú cibuľu s paprikou. Zamiešame. Zemiaky odložíme bokom - sú hotové.

  6. 6

    Po hodine varenia kapusty s hlavami a kožami z rýb vyberieme z vývaru všetko okrem trochy kapusty. Zvyšok vyhadzujem. Do vývaru vložíme huby, mäso z rýb a zalejeme smotanou. Pre farbu pridáme trochu mletej papriky. Necháme krátko prevrieť (nie dlho, aby sa mäso nerozpadlo).

  7. 7

    Na tanier dáme lyžicu zemiakov a zalejeme polievkou. Dobrú chuť!

  8. 8

    PS: Miesto údenáča viete použiť aj inú údenú sladkovodnú rybu.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist