Krúpový guláš
Krúpový guláš

Guláš s krúpami a hríbmi

Tomáš Zemanovič
šéfkuchár hotela Panorama **** v Trenčianskych Tepliciach, 9. januára 2019
Guláš s krúpami a hríbmi
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
90 minút
príprava

Suroviny

250 g (veľkosť 10)
50 g
400 g
50 g
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Sušené hríby namočíme na hodinu do studenej vody. Cibuľu očistíme, nakrájame a speníme na oleji dozlata, zaprášime červenou paprikou, pridáme vodu, soľ, korenie, rascu a bobkový list.

  2. 2

    Keď voda začne vrieť, vložíme do nej očistené nakrájané zemiaky, umyté krúpy a namočené huby. Varíme 20–30 minút, podľa typu zemiakov. Voda sa zredukuje, krúpy zmäknú. Po uvarení pridáme cesnak a majorán.

  3. 3

    Podľa potreby zredukujeme a dochutíme. Ak by sme potrebovali guláš ešte zahustiť, použijeme surový nastrúhaný zemiak.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: