Guláš s krúpami a hríbmi
Tomáš Zemanovič
šéfkuchár hotela Panorama **** v Trenčianskych Tepliciach, 9. januára 2019
šéfkuchár hotela Panorama **** v Trenčianskych Tepliciach, 9. januára 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
90 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Sušené hríby namočíme na hodinu do studenej vody. Cibuľu očistíme, nakrájame a speníme na oleji dozlata, zaprášime červenou paprikou, pridáme vodu, soľ, korenie, rascu a bobkový list.
- 2
Keď voda začne vrieť, vložíme do nej očistené nakrájané zemiaky, umyté krúpy a namočené huby. Varíme 20–30 minút, podľa typu zemiakov. Voda sa zredukuje, krúpy zmäknú. Po uvarení pridáme cesnak a majorán.
- 3
Podľa potreby zredukujeme a dochutíme. Ak by sme potrebovali guláš ešte zahustiť, použijeme surový nastrúhaný zemiak.
Tiež guláš:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nemusím ani mäso, super.
Ďakujem veľmi pekne za otočenie fotky :)
I levitující fota jsou krásná, více zaujmou a zároveň potrénují fantazii. Chutné foto!