Zapekané zemiaky trochu inak fotorecept
Foto: sonulienka
Náš dnešný obed.
príprava
na 230 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Zemiaky očistíme a na hrubo nastrúhame, pridáme do nich údenú papriku, korenie. Premiešame.
-
3
Ďalej si pripravíme do ďalšej nádoby - kyslú smotanu, na jemno nakrájanú cibuľu a taktiež na jemno nakrájanú oravskú slaninu. Dobre premiešame.
-
4
Formu si vystelieme schwarzwaldskou šunkou a oravskou slaninou.
-
5
Prvá vrstva sú zemiaky, ktoré sme si rozdelili na polovicu. Prvú polovicu dáme na spodok formy a nalejeme rozmiešanú smotanu.
-
6
Na vrch dáme druhú polovicu zemiakov.
-
7
Na zemiaky som dala trochu nastrúhaného syra - ale tu už je miešaný syr. Údený a neúdený.
-
8
Zakryla som slaninou a alobalom a dala do rúry. Rúru som si predhriala na 230 stupňov. Piekla som asi 50 minút potom som alobal odkryla a dopekala ešte asi 10 minút. Ale sledujte si každá svoju rúru ako Vám pečie. Upečené a posypané miešaným syrom.
-
9
Trochu som prizdobila.
-
10
No a šup na tanier.
-
11
No a manželovi chutilo tak som spokojná.
-
12
Ak sa Vám recept pozdáva vyskúšajte.
Ďakujem Vám všetkým za milé komentáre.
Podle mě to půjde i bez masa, s nějakou vhodnou zeleninou. Tak by to byl recept i pro vegetariány. S receptem se dá pracovat, se na něj chystám.