Zapekané zemiaky
Zapekané zemiaky

Zapekané zemiaky trochu inak fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 10. januára 2019

Náš dnešný obed.

40 minút
príprava
60 minút
na 230 °C

Suroviny

9-10 ks
400 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Zapekané zemiaky trochu inak (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zemiaky očistíme a na hrubo nastrúhame, pridáme do nich údenú papriku, korenie. Premiešame.

    Zapekané zemiaky trochu inak (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ďalej si pripravíme do ďalšej nádoby - kyslú smotanu, na jemno nakrájanú cibuľu a taktiež na jemno nakrájanú oravskú slaninu. Dobre premiešame.

    Zapekané zemiaky trochu inak (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Formu si vystelieme schwarzwaldskou šunkou a oravskou slaninou.

    Zapekané zemiaky trochu inak (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Prvá vrstva sú zemiaky, ktoré sme si rozdelili na polovicu. Prvú polovicu dáme na spodok formy a nalejeme rozmiešanú smotanu.

    Zapekané zemiaky trochu inak (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na vrch dáme druhú polovicu zemiakov.

    Zapekané zemiaky trochu inak (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na zemiaky som dala trochu nastrúhaného syra - ale tu už je miešaný syr. Údený a neúdený.

    Zapekané zemiaky trochu inak (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zakryla som slaninou a alobalom a dala do rúry. Rúru som si predhriala na 230 stupňov. Piekla som asi 50 minút potom som alobal odkryla a dopekala ešte asi 10 minút. Ale sledujte si každá svoju rúru ako Vám pečie. Upečené a posypané miešaným syrom.

    Zapekané zemiaky trochu inak (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Trochu som prizdobila.

    Zapekané zemiaky trochu inak (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    No a šup na tanier.

    Zapekané zemiaky trochu inak (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    No a manželovi chutilo tak som spokojná.

    Zapekané zemiaky trochu inak (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Ak sa Vám recept pozdáva vyskúšajte.

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
Pěkný recept, zapékané brambory mám moc ráda a tvé, milá @Sonulienka , musí být velmi chutné! Vidět, že manžel je spokojený. Krásné pozdravení v novém roce, přeji plno dalších fajn receptíků pro Varechu!
@Sonulienka (13.1.2019 13:20) akú dobrú náladu si vieme spraviť s malou chybou v slovíčku, veď aj keby že “ prdí “ veď z každého jedla čo si pochutíme, aj si niekedy uľavíme :-) je to ľudské v rámci toho kde sme.

Vyzerá to dobre a som presvedčený, že to aj skvele chutí. Robím niečo podobné, ale...Sú na svete ľudia, ktorí nemôžu jesť spolu mäsité a mliečne ingrediencie. Žiaľ, patrím k nim aj ja, mávam silné žalúdočné problémy. Bolo mi mojím lekárom vysvetlené, že je to preto, lebo náš žalúdok inak spracováva mäso a inak mlieko. Dozvedel som sa aj to že tento fakt zaradili už pred tisícročiami Židia do talmudu a takéto jedlo preto nie je pre nich kóšer. Na jednej strane škoda, lebo to musí skvele chutiť. Na strane druhej, takto sa vyhýbajú možným žalúdočným problémom...
@Hannes ďakujem pekne si to vysvetlil. Ale veď si môžeš urobiť aj bez tej slaninky a dať viac údeného syra a určite by to bolo aj tak výborné. Ja som uvažovala, že to tak aj vyskúšam.
Ďakujem Vám všetkým za milé komentáre.

Pridaj komentár k receptu: