Kuracie karí
Kuracie karí

Massaman kuracie karí fotorecept

macka78 - fotkamacka78, 24. januára 2019
Massaman kuracie karí (fotorecept)
Foto: macka78

Jednoduché thajské jedlo, ktoré obsahuje dve hlavné prísady, bez ktorých sa uvariť naozaj nedá a to kokosové mlieko a originál Massaman curry paste.

3-4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 110 °C

Suroviny

400 ml
50 g
400 g
2 ks
50 g (alebo kešu)
2 ks menšia (alebo šalotka)
1 PL
1 ČL
1 ČL (alebo trstinový)
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Otvoríme si konzervu kokosového mlieka a odoberieme vrchnú tukovú vrstvu na wok, rozohrejeme a pridáme pastu, silné nátury celých 50 g, tehotné ženy a deti len polovicu, necháme pastu prevrieť a rozpustiť v kokosovom tuku. Keď máme pekne spojenú pastu s kokosovým tukom, pridáme na veľké kusy nakrájané kuracie prsia, môžme aj s kožou, ja ale dávam čisté, pridáme na mesiačiky nakrájané zemiaky a cibuľu. Do konzervy od kokosového mlieka, prilejeme trocha vody, to čo sme odobrali na začiatku a pridáme to celé k jedlu, necháme dusiť na miernom plameni 15 minút.

    Massaman kuracie karí (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po 15 minútach pridáme kešu, alebo arašidy, rybaciu omáčku, tamarindovú omáčku, palmový cukor, ak sa nám jedlo zdá riedke, môžme doladiť tapiokovou zátrepkou, hustota jedla strašne záleží na kvalite kokosového mlieka, treba to celé doladiť podľa chuti. Povaríme ešte 5 minút a jedlo môžme podávať, čisté do misky, alebo s jazmínovou ryžou.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
Pekny recept, lenze v thajsku maju tendenciu vsetko dokomplikovat. Takze tu pastu by pouzili na marinovanie kuraciny, pritom by na oleji oprazili koreniny ako zeleny kardamon, kusky skorice, klinceky a hviezdickovy anyz a susene chilli ( vsak je to povodom idicky recept).
potom pridaju namarinovane maso, podleju vodou rozriedene kokosove mlieko a lyzicu podla chuti rybacej omacky a potom zemiaky. Ked je skoro hotove pocukuruju plamovym cukrom a okyslia tamarindom a uplne nakonie zaromatizuju thajskou bazalkou alebo kafirovymi listkmi, sorry ale nezahustuju mukou. Pozdrav z tropov.
@2010 (27.1.2019 03:15)

mám ten recept od kamarátky z Thajska, ktorá žije na Slovensku, tá tapioková múka je skôr škrob, toto jedlo sa nezahusťuje, ale ako tvrdím, ak netrafíš dobrú kvalitu kokosového mlieka, nič iné ti neostane, aby z toho nebola skôr polievka :D je milion receptov na tube od Thaicov, čo to robia presne takto, opražia pastu a pridajú mäso, zalejú mliekom, nič viac, nič menej, pozdravujem z Považia

Pridaj komentár k receptu: