Massaman kuracie karí fotorecept
Foto: macka78
Jednoduché thajské jedlo, ktoré obsahuje dve hlavné prísady, bez ktorých sa uvariť naozaj nedá a to kokosové mlieko a originál Massaman curry paste.
porcie
príprava
na 110 °C
Suroviny
400 ml |
|
50 g |
|
400 g |
|
2 ks |
|
50 g (alebo kešu) |
|
2 ks menšia (alebo šalotka) |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
1 ČL (alebo trstinový) |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Otvoríme si konzervu kokosového mlieka a odoberieme vrchnú tukovú vrstvu na wok, rozohrejeme a pridáme pastu, silné nátury celých 50 g, tehotné ženy a deti len polovicu, necháme pastu prevrieť a rozpustiť v kokosovom tuku. Keď máme pekne spojenú pastu s kokosovým tukom, pridáme na veľké kusy nakrájané kuracie prsia, môžme aj s kožou, ja ale dávam čisté, pridáme na mesiačiky nakrájané zemiaky a cibuľu. Do konzervy od kokosového mlieka, prilejeme trocha vody, to čo sme odobrali na začiatku a pridáme to celé k jedlu, necháme dusiť na miernom plameni 15 minút.
-
2
Po 15 minútach pridáme kešu, alebo arašidy, rybaciu omáčku, tamarindovú omáčku, palmový cukor, ak sa nám jedlo zdá riedke, môžme doladiť tapiokovou zátrepkou, hustota jedla strašne záleží na kvalite kokosového mlieka, treba to celé doladiť podľa chuti. Povaríme ešte 5 minút a jedlo môžme podávať, čisté do misky, alebo s jazmínovou ryžou.
potom pridaju namarinovane maso, podleju vodou rozriedene kokosove mlieko a lyzicu podla chuti rybacej omacky a potom zemiaky. Ked je skoro hotove pocukuruju plamovym cukrom a okyslia tamarindom a uplne nakonie zaromatizuju thajskou bazalkou alebo kafirovymi listkmi, sorry ale nezahustuju mukou. Pozdrav z tropov.
mám ten recept od kamarátky z Thajska, ktorá žije na Slovensku, tá tapioková múka je skôr škrob, toto jedlo sa nezahusťuje, ale ako tvrdím, ak netrafíš dobrú kvalitu kokosového mlieka, nič iné ti neostane, aby z toho nebola skôr polievka :D je milion receptov na tube od Thaicov, čo to robia presne takto, opražia pastu a pridajú mäso, zalejú mliekom, nič viac, nič menej, pozdravujem z Považia