Vyprážané bravčové karé so zemiakovým šalátom
Dušan Čatloch
šéfkuchár Kontakt wellness hotela**** v Starej Lesnej, 23. decembra 2018
šéfkuchár Kontakt wellness hotela**** v Starej Lesnej, 23. decembra 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
porcií
70 minút
príprava
príprava
Suroviny
1 kg s kosťou |
|
300 g čerstvý |
|
3 ks |
|
200 g |
|
na vyprážanie |
|
|
|
|
|
Zemiakový šalát: | |
500 g |
|
150 g |
|
200 g (zavárané) |
|
400 g |
|
200 g |
|
10 ks |
|
200 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Bravčové karé s kosťou (pokrájané na jednotlivé porcie) osolíme, okoreníme, obalíme v múke, v rozšľahanom vajíčku a v sendvičovej strúhanke, ktorú pripravíme zo sendviča nakrájaného na maličké kocky. Vyprážame v oleji na 180 °C.
- 2
Zemiakový šalát: Pretlačené uvarené zemiaky zmiešame s majonézou, najemno nakrájanými kyslými uhorkami, čerstvou najemno nastrúhanou mrkvou, so strúhaným jabĺčkom a s cibuľkou. Pridáme pokrájané natvrdo uvarené vajcia. Všetko premiešame, osolíme a okoreníme.
Tiež bravčové karé:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
velnes nevelnes, rízek si dá každý rád, ešte žiadna reštaurácia ho nestiahla z ponuky pre nezáujem. Radšej by si dal na troch panviciach vyprážaný, ale kto by sa už s tým papral za 5,80 e.
Ano rizek ma kazdy rad, lepsi je z panvice na masle, myslim ale ze sefkuchar by mohol ponuknut nieci sofistikovanejsie
Sofistikované je to dosť - šalát vo valčeku, žltý posyp na tanieri, mrkva, vystrúhaná do tvaru mrkve, 6 druhov tráv, dačo čierne vzadu, a ten bieločervený terč - hlboká myšlienka. :)))))))
V akej kategórii myslíte? Tag - Zdravšie - zadaný nie je...
Už je to jasné... Keďže recept obsahuje aj zemiakový šalát, bol zakliknutý tag Šaláty a preto sa recept dostal aj do kategórie Niečo zdravšie. Už sme ho odstránili. Ďakujeme za upozornenie.