Šošovicová polievka
Šošovicová polievka

Polievka z červenej šošovice fotorecept

macka78 - fotkamacka78, 2. januára 2019
Polievka z červenej šošovice (fotorecept)
Foto: macka78

Červená šošovica neobsahuje takmer žiadne tuky, je vynikajúcim zdrojom vlákniny, má vysoký obsah bielkovín, obsahuje veľa vitamínu B, má významný zdroj železa, obsahuje minerály Zobraziť celý popisČervená šošovica neobsahuje takmer žiadne tuky, je vynikajúcim zdrojom vlákniny, má vysoký obsah bielkovín, obsahuje veľa vitamínu B, má významný zdroj železa, obsahuje minerály ako sú vápnik, železo, horčík, fosfor, draslík, zinok, mangán, meď a selén... Obsahuje aj veľké množstvo antioxidantov. Táto polievka nie je len zdravá, ale aj veľmi chutná, vrelo odporúčam.

8
porcií
50 minút
príprava

Suroviny

1,5 l
250 g
4 ks stredne veľké
1 plechovka
2 ks väčšia
1 ks
3 strúčiky
1 PL
malý kúsok
3 ks
3 ks
medzi prsty
podľa chuti
pár lístkov (čerstvá)
(na dochutenie)




Postup

  1. 1

    Ako prvé si premyjeme šošovicu, očistíme mrkvu, zemiaky, cibuľu a cesnak. Mrkvu nastrúhame na hrubšie rezance, zemiaky nakrájame na maličké kocky, cibuľu nakrájame na drobno a cesnak nasekáme.

    Polievka z červenej šošovice (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na olivovom oleji speníme cibuľu, keď už chytá farbu, pridáme nasekaný cesnak a nastrúhanú mrkvu, chvíľu restujeme. Pridáme trošku nasekanej chilli, bobkový list, nové korenie, soľ a rímsku rascu, premiešame. Pridáme umytú šošovicu, paradajky z konzervy a zalejeme horúcim vývarom. Povaríme 5 minút a pridáme zemiaky, ktoré varíme zhruba 20 minút, treba vyskúšať, záleží akú odrodu zemiakov máte.

    Polievka z červenej šošovice (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po dovarení, treba povyberať nové korenie a bobkové listy. Potom polovicu polievky rozmixujeme tyčovým mixérom a máme hotovú polievočku. Na záver už len pridáme nasekanú bazalku a pokvapkáme citrónovou šťavou... Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

cesminaz
Táto polievka je u nas stálicou,deti ju zbožnuju.Jedine ja nedávam cesnak ani kumin, a namiesto bazalky sa u nás dáva sušená mäta.Je to fantastická polievka,má ju tu aj @Nazarboncuk :-) je to turecká polievka.
haji
Červená šošovica je super surovina, snese se s jakoukoliv zeleninou a vytváří zajímavé chuťové variace. Moc pěkný a chutný receptík!
mitzy
Polievka vyzerá super. Ja s ňou zvyknem zahusťovať niekedy zeleninové krémové, skúsim túto podľa teba ^.^
siisa
Robila som v sobotu túto polievku a veru nám chutila, ďakujem za recept.


macka78
@Siisa (6.1.2019 19:41)

Teší ma že chutila... Pritom úplne jednoduchá polievka
leea
Dnes som ju vyskusala spravit malej. Vyborny recept. Dakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia