Kinder cheesecake
Tento cheesecake si vypýtali moji známi na rodinnú oslavu pre deti :-)
porcií
príprava
na 150 °C
Suroviny
Korpus: | |
200 g |
|
100 g |
|
Krém: | |
750 g |
|
200 g |
|
50 g |
|
2 ks |
|
150 g (Kinder) |
|
2 PL |
|
Poleva ganache: | |
100 ml |
|
150 g (Kinder) |
|
Na zahustenie: | |
|
Postup
-
1
Sušienky rozmixujeme a zmiešame s roztopeným maslom, utľapkáme na spodok formy (priemer 24 cm) vystlanej papierom na pečenie. Vytvoríme aj okraj. Dáme na 10 minút do predhriatej rúry na 150 °C.
- 2
Mascarpone, kyslú smotanu a cukor zmiešame, pridáme roztopenú (nad parou) a vychladnutú Kinder čokoládu, premiešame, pridáme vajíčka a nakoniec múku.
- 3
Plnku vylejeme na sušienkový základ a pečieme cca 60 minút pri 150 °C do zlatista. Upečený cheesecake necháme vychladnúť vo forme (nožom ho oddelíme od okrajov formy, aby nepopraskal, keď bude chladnúť). Na noc odložíme do chladničky.
- 4
Hotový cheesecake polejeme kinder-ganache polevou: smotanu zohrejeme v hrnci (ale nesmie zovrieť!) a polejeme ňou na kúsky nalámanú Kinder čokoládu, miešame kým vznikne krásna lesklá hmota. Je možné, že bude redšia a keď bude stále riedka aj keď vychladne, nad parou si roztopíme trochu mliečnej čokolády. Kinder polevu tiež ohrejeme nad parou a vmiešame do nej mliečnu čokoládu.
- 5
Tip: Tak isto ako pridaním čokolády do redšej polevy, môžeme skúsiť použiť menej smotany hneď na začiatku prípravy polevy a postupne ju prilievať, kým nevznikne poleva so želanou konzistenciou.
- 6
Ozdobíme podľa predstáv - Happy Hippo hrošíkmi alebo inými Kinder sladkosťami (Kinder čokoláda, Kinder vajíčka, Kinder Bueno, Kinder karty atd.)
Tiež Čokoládový cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu