Bravčová panenka na zelenom korení s tymianom fotorecept
Foto: macka78
Jednoduchý recept na chutnú a šťavnatú bravčovú panenku
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäsko si opláchneme, osušíme a nakrájame na 2 cm široké medailónky. Pritlačíme dlaňou na tanier, pokvapkáme olejom, posypeme tymianom opatrne, hrubozrnnou soľou a celým zeleným korením, ktoré som si v mažiari trošku rozdrvila. Nikdy nepoužívajte čerstvú panenku od svojho mäsiara, čerstvé mäso neostane krehké, ideálne je ho nechať aspoň dva dni ležať v chladničke.
-
2
Nakrájame si slaninku na tenké plátky, ktoré poukladám po okrajoch panvice a budú nám mäsko zásobovať tukom pri pečení, opečieme do zlatohneda z obidvoch strán a vložíme do vyhriatej rúry, ak nakrájate tenšie medailónky tak ani nie je treba, ideálna teplota mäsa vo vnútri je 65 °C, ak máte teplomer môžete si pomôcť aj tým, ja nechávam cca 2 minúty z každej strany a 2 minúty v rúre, naplánujem si to tak, že keď sa mi už v rúre dorábajú pečené zemiaky, tak mäsko len na chvíľu pridám aj s panvicou do rúry, po vytiahnutí nechám mäsko ešte 3 až 5 minút oddychovať a môžme podávať, celé jedlo prelejeme šťavou, ktorá ostala na panvici.
-
3
Dobrú chuť.
Ďakujem Siska..
Ďakujem..
Ďakujem moc...
Ďakujem ...
Ďakujem ti veľmi pekne za krásne slová .... veľmi ma potešili..
skus napr. takto: varecha.pravda.sk/recepty/plnena-bravcova-panenka-s-chuto...
alebo: varecha.pravda.sk/recepty/bravcova-panenka-plnena-medvedi...
Parádne recepty, vďaka za ne. Vidieť, že máš rada mäsko a vieš ho aj úžasne pripraviť. Čoskoro vyskúšam.
Mala som na mysli čerstvé mäso od svojho mäsiara, mám vlastnú skúsenosť, že ak nechám mäso odležať aspoň deň je mäso krehkejšie, pri mäse zo supermarketov to neplatí, tam už je skôr opačný problém. Mäso v reze sa mi nepodarilo odfotiť z jediného dôvodu, bola som hladná :D