Hlavátka s hruškovo-gaštanovým ragú
šéfkuchár Kontakt wellness hotela**** v Starej Lesnej, 24. decembra 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Neslúžme jedlu, ono nech slúži nám. Aby nielen zasýtilo, ale aj potešilo. Najmä vianočný stôl pripravujme rukami, ale aj srdcom. S radosťou a fantáziou, ktorá vie úžasne Zobraziť celý popisNeslúžme jedlu, ono nech slúži nám. Aby nielen zasýtilo, ale aj potešilo. Najmä vianočný stôl pripravujme rukami, ale aj srdcom. S radosťou a fantáziou, ktorá vie úžasne spojiť tradície s modernou, obľúbené chute s originálnym vzhľadom. Vtedy na svojich blízkych – či v prípade hotela na hostí – prenesieme všetky dobré vianočné emócie.
porcií
príprava
Postup
-
1
Filetu z hlavátky osolíme, okoreníme a pripravíme sous-vide na 54 °C 30 minút. (Pozn. red.: Metóda sous-vide spočíva v tom, že sa čerstvé suroviny uložia do vákuových vreciek, z ktorých je pomocou prístroja na vákuové balenie odsatý vzduch. Potom sa vložia do vodného kúpeľa, v ktorom sa udržiava nízka teplota pomocou prístroja s nastaviteľnou teplotou a dĺžkou varenia, podľa druhu suroviny.) Po 30 minútach opečieme na oleji.
- 2
Čerstvé hrušky s gaštanmi pridáme do demi glace s nasekaným kôprom a zohrejeme na 70 °C.
- 3
Uvarené zemiaky popučíme, spojíme s polohrubou múkou a kypriacim práškom. Ochutíme soľou a korením. Hmotou naplníme formičky valcovitého tvaru na plechu vystlanom papierom na pečenie a pečieme v rúre na 170 °C 20 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu