Jablkový mrežovník
Koláč s bohatou plnkou jabĺk.
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 150 g |
|
| 150 g |
|
| 100 g |
|
| 75 g |
|
| 5 g |
|
| 5 g |
|
| 1 ks |
|
| Na posypanie cesta: | |
| mleté |
|
| Plnka: | |
| 1 kg |
|
| 80 g |
|
| 25 g |
|
| 25 g mleté |
|
| 1 ČL |
|
Postup
-
1
Cesto: Zmiešame preosiate suché suroviny, pridáme ostatné. Cesto dáme stuhnúť do chladničky, aby sa dalo dobre vaľkať.
- 2
Na mastnom papieri vyvaľkáme väčší kruh z 2/3 cesta. Tortovou formou s priemerom 23 cm vykrojíme kruh a dáme s papierom na dno formy. Zvyšné cesto spojíme, vyvaľkáme, nakrájame 3 cm široké pásy na boky a dáme do formy. Zvyšné cesto vyvaľkáme, nakrájame na 2 cm široké pásy na mriežku. Všetko dáme stuhnúť do chladničky.
- 3
Urobíme plnku: Jablká ošúpeme a na hrubo postrúhame, nežmýkame. Zmiešame cukor, pudingový prášok, pomleté piškóty a škoricu, primiešame jablká.
- 4
Spodok cesta posypeme mletými piškótami, dáme jablkovú plnku a na vrch urobíme z pásov cesta mriežku. Pečieme na 180 °C asi 30 minút.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Ďakujem, dávam kvalitné jablká, aky aj chutil.
Ďakujem, ... jablkové sú mňam.