Dusené bravčové stehno
Dusené bravčové stehno

Bravčové stehno s ríbezľami

skatulka - fotkaskatulka, 17. januára 2019
Bravčové stehno s ríbezľami
Foto: skatulka

Ja som recept pripravovala z bravčového, ale určite ho môžete povýšiť ak si ho pripravíte z hovädzieho alebo diviny.

Suroviny

500 g
2 ks
2 ks
2 ks
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji si speníme pokrájanú cibuľku. Pridáme na kocky pokrájanú mrkvu a petržlen. Opečieme tak, aby zelenina chytila farbu. Pridáme pokrájané mäso a necháme zatiahnuť.

  2. 2

    Osolíme a pridáme domáci ríbezľový lekvár. Pokojne ho pridajte viac, omáčka bude aspoň výraznejšia a pikantnejšia. Dusíme do zmäknutia.

    Bravčové stehno s ríbezľami - obrázok 2
  3. 3

    Ako prílohu dom zvolila zemiakovo-batatové pyré. Zemiaky a bataty uvaríme v pomere 1:1. Zlejeme a dochutíme maslom a soľou a rozpučíme.

    Bravčové stehno s ríbezľami - obrázok 3

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
Páči sa mi to, nie je to "okukané", je to aj chutné, ale ja by som miesto stehna asi použila iné mäso. Aj tie mačkané batáty ( pyré to nie je, mimochodom) sa mi páčia.
Dnes som sa musela s obedom poponahlat a tak som vyuzila tento recept ,lebo sa to dalo urobit aj v tlakovom hrnci.Masko som najprv narychlo opiekla v panvici a potom som ho za 10 minut udusila v tlakovom hrnci.Na zaver som pridala asi 4 PL dzemu a kedze sa mi to zdalo prisladke , tak aj par kvapiek citronovej stavy.Vyborne! Chutilo nam. A k tomu som zvolila bulgur s hraskom- tak som vsetko stihla ani nie za 25 minut . Rodina spokojna, hrncov malo a ani som sa netrapila ani nestrapnila:-)

Pridaj komentár k receptu: