Dusené bravčové stehno
Dusené bravčové stehno

Bravčové stehno s ríbezľami

skatulka - fotkaskatulka, 17. januára 2019
Bravčové stehno s ríbezľami
Foto: skatulka

Ja som recept pripravovala z bravčového, ale určite ho môžete povýšiť ak si ho pripravíte z hovädzieho alebo diviny.

Suroviny

500 g
2 ks
2 ks
2 ks
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji si speníme pokrájanú cibuľku. Pridáme na kocky pokrájanú mrkvu a petržlen. Opečieme tak, aby zelenina chytila farbu. Pridáme pokrájané mäso a necháme zatiahnuť.

  2. 2

    Osolíme a pridáme domáci ríbezľový lekvár. Pokojne ho pridajte viac, omáčka bude aspoň výraznejšia a pikantnejšia. Dusíme do zmäknutia.

    Bravčové stehno s ríbezľami - obrázok 2
  3. 3

    Ako prílohu dom zvolila zemiakovo-batatové pyré. Zemiaky a bataty uvaríme v pomere 1:1. Zlejeme a dochutíme maslom a soľou a rozpučíme.

    Bravčové stehno s ríbezľami - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Páči sa mi to, nie je to "okukané", je to aj chutné, ale ja by som miesto stehna asi použila iné mäso. Aj tie mačkané batáty ( pyré to nie je, mimochodom) sa mi páčia.