Tvarohová roláda
Tvarohová roláda

Zaujímavá kakaovo-tvarohová roláda fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, 16. septembra 2025
Zaujímavá kakaovo-tvarohová roláda (fotorecept)
Foto: helena10

Fajnová roláda na nedeľu ku káve, pre blízkych, návštevu. Roláda sa pečie naraz cesto aj tvarohovou plnkou. Vyskúšajte. Inšpirácia z You Tube.

30 minút
na 175-180 °C

Suroviny

Tvarohová plnka:
400 g
100 g
20 g (Gustin)
10 g
4 kopcovité PL
1 ks (veľkosť M-L)
Kakaové piškótové cesto:
5 ks (veľkosť M-L)
80 g
80 g
štipka
8 g
20 g prášok
1/2 ČL
2 PL teplá
Na posypanie rolády:
Na podávanie:
 čerstvé (maliny, čučoriedky, černice)



Postup

  1. 1

    Tvarohová plnka: Do nádoby dám tvaroh, cukry, celé vajce, kukuričný škrob, kyslú smotanu. Môj tvaroh bol hrudkovitý, tak som tvarohovú zmes vymiešala tyčovým mixérom.

  2. 2

    Vymiešanú tvarohovú plnku rovnomerne rozotriem na vyšší plech 30x40 cm, ktorý som vopred vystlala papierom na pečenie, aj boky. Nechám stáť, kým pripravím cesto.

  3. 3

    Kakaové cesto: Vajcia rozdelím na bielky a žĺtky. Vo väčšej miske najprv vyšľahám bielky so štipkou soli a cukrami na tuhý sneh. Do snehu postupne po jednom zašľahám žĺtky. Extra v nádobe zmiešam múku s kakaom a práškom do pečiva. Preosievam rovno do vaječnej zmesi na 2-krát, zarovno pridám vodu tiež na 2-krát a už len lopatkou-stierkou jemne miešam zospodu nahor.

  4. 4

    Kakaové piškótové cesto natriem rovnomerne na tvarohovú plnku v plechu až k okrajom a zarovnám.

  5. 5

    Vo vyhriatej rúre na 175-180 stupňov pečiem 30 minút. Riaďte sa podľa svojej rúry.

    Zaujímavá kakaovo-tvarohová roláda (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upečený biskvit hneď prevrátim na čistý papier na pečenie, tvarohová plnka bude navrchu. Dám dole použitý papier, na ktorom sa piekol. Pomocou čistého papiera na pečenie ho natesno zrolujem do rolády. Biskvit som rolovala z kratšej 30 cm strany. Roládu zaviniem do papiera a nechám vychladnúť pri izbovej teplote. Nedávala som ju do chladničky.

    Zaujímavá kakaovo-tvarohová roláda (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ochladenú posypem práškovým cukrom. Podávala som s čerstvými malinami, čučoriedkami, černicami a šľahačkou.

    Zaujímavá kakaovo-tvarohová roláda (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

papava
Zaujímavý technologický postup, recept sa mi páči. kk
helena10
Vďaka za pozeranie receptu aj príjemné komentáre. Pekný deň.🌞