Zemiakové placky
Zemiakové placky

Zemiakové placky

podravka - fotkapodravka, 2. januára 2019. Komerčný recept.
Zemiakové placky
Foto: podravka

Vďaka tomuto rýchlemu, chutnému a ešte aj sýtemu jedlu budete mať viac času na trávenie chvíľ s rodinou.

4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

500 g skoré
1/2 bal.
6 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky umyjeme a varíme ich v šupke približne 20 minút. Potom ich scedíme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Zemiaky ošúpeme, nahrubo nastrúhame, pridáme Podravku Natur a olivový olej a poriadne premiešame.

  3. 3

    Rukou vytvoríme placky a opekáme ich na naolejovanej zahriatej panvici, kým nebudú krásne hnedé.

  4. 4

    Rada: Zemiaky by mali mať rovnakú veľkosť, aby sa rovnomerne uvarili. Doba varenia závisí od veľkosti zemiakov.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Smejkad (2.1.2019 17:06)

Veru tak, ale inak celkom sympatický recept. Akurát tam nebudem pchať tú koreninovú zmes, ale dochutím čerstvo zomletým korením a bylinkami.