Zemiakové placky
Foto: podravka
Vďaka tomuto rýchlemu, chutnému a ešte aj sýtemu jedlu budete mať viac času na trávenie chvíľ s rodinou.
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Zemiaky umyjeme a varíme ich v šupke približne 20 minút. Potom ich scedíme a necháme vychladnúť.
- 2
Zemiaky ošúpeme, nahrubo nastrúhame, pridáme korenie a olivový olej a poriadne premiešame.
- 3
Rukou vytvoríme placky a opekáme ich na naolejovanej zahriatej panvici, kým nebudú krásne hnedé.
- 4
Rada: Zemiaky by mali mať rovnakú veľkosť, aby sa rovnomerne uvarili. Doba varenia závisí od veľkosti zemiakov.
Tiež zemiakové placky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Veru tak, ale inak celkom sympatický recept. Akurát tam nebudem pchať tú koreninovú zmes, ale dochutím čerstvo zomletým korením a bylinkami.