Tradičné pečené zemiaky s maslom fotorecept

kucharocka123 - bez fotkykucharocka123, 27. januára 2019 8:49
Ďalšie recepty »

Tradičné pečené zemiaky podľa jednoduchých receptov našich starých mám sú veru tie najlepšie. Stačí zemiaky upiecť v šupke, k tomu maslo a soľ a samozrejme kyslé mlieko alebo kvasená kyslá kapusta a chutná večera je na stole. Niekedy menej je viac. Len tak na pripomenutie, keď neviete čo na večeru...

10 min
príprava
50 min
na 200 °C

Suroviny

15 ks stredne veľké
podľa chuti
podľa potreby
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Použijeme stredne veľké zemiaky, ktoré majú peknú a zdravú šupku. Dobre ich umyjeme a prekrojíme priečne napoly, aby sa nemuseli piecť priveľmi dlho.

    Tradičné pečené zemiaky s maslom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na každej polovičke asi 1 cm od okrajov urobíme rez hlboko do dužiny tak, aby sme neporušili šupku. Jemne osolíme a potrieme rozpusteným maslom. Do masla môžeme pridať aj bylinky.

    Tradičné pečené zemiaky s maslom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Uložíme na suchý plech rezom navrch a pečieme pri teplote 200 °C cca 50 minút. Počas pečenia sa maslo dostane aj do zárezu a zemiaku dodá jemnú maslovú chuť. Ku koncu pečenia ich trochu popresúvame, aby sa šupka neprilepila o plech.

    Tradičné pečené zemiaky s maslom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podávame s kyslým mliekom. Kto chce môže si pridať znovu maslo a dosoliť. Väčší gurmáni si pečené zemiaky môžu vychutnať napr. s domácou kvasenou kyslou kapustou. Dobrú chuť prajem!

    Tradičné pečené zemiaky s maslom (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist