Recepty, kde je zeler stonkový
	
       
 
	          
	            Zimná cviklová krémová polievka 
	          
 Vraj zimná! Ono je to s ňou podobne ako aj s kapustnicou...
        
      
    
	
       
 
	          
	            Hráškové krémové cestoviny - Pasta e piselli 
	          
 Jednoduchý obed z jedného hrnca, tradičný neapolský recept, 
ktorý je "krížencom" polievky a cestovín s omáčkou....
        
      
    
	
	
	
       
 
	          
	            Zeleninová polievka s bedľou jedlou 
	          
 Veľmi rád varím, hlavne pre deti, vnúčence a tých, ktorí si moju snahu i námahu zaslúžia....
        
      
    
	
       
 
	          
	            Jelení chrbát, paštrnákové pyré, konfitovaná mrkva a zverinový demi-glace
	          
 Tento recept vás prevedie 
prípravou elegantného hlavného 
chodu, ktorý spája výraznú chuť 
zveriny s jemným, sladkastým pyré 
a lahodnou, konfitovanou 
zeleninou....
        
      
    
	
       
 
	          
	            Fettuccine bolognese 
	          
  Na masle s olejom opražíme na drobno nakrájanú cibuľu,  mrkvu a zeler. 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Chrumkavý kapustový šalát s kuracími kúskami
	          
 Mladá krehká kapusta má skvelú chuť a v surovej podobe je rovnako zdravá ako kvasená....
        
      
    
	
       
 
	          
	            Letný zeleninový guláš bez lepku so šampiňónmi portobello
	          
 Leto je azda najpríjemnejšie obdobie na stretnutia s rodinou a priateľmi....
        
      
    
	
       
 
	          
	            Bravčový perkelt s kyslou kapustou 
	          
 Možno by som tento recept mal nazvať „segedínsky guláš s väčším pomerom mäsa“....
        
      
    
	
       
 
	          
	            Kuracie lýtka na zelenine 
	          
 Kuracie mäso patrí medzi najobľúbenejšie a najčastejšie používané i v našej domácej kuchyni....
        
      
    
	
       
 
	          
	            Zapekaná šošovica so zeleninou
	          
  Lahodná vegetariánska zmes zapečená pod zemiakovým pyré je inšpirovaná anglickou klasikou shepherd ́s pie. 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Kurací šalát s dresingom z kyslej smotany
	          
  Tento šalát môžete brať ako tip na spracovanie zvyškov kuraťa z víkendového obeda.  
        
      
    
	
       
 
	          
	            Krémová zelerová polievka s toustovými hriankami 
	          
  Príjemnou chuťou prekvapila zelerová polievka aj tých,  čo neľubia zeler. 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Sicílska caponata  
	          
  Caponata sa na talianskom ostrove Sicília podáva ako zeleninové predjedlo alebo ako príloha k mäsu aj rybám.... 
        
      
    
	
       
  
	          
	            Studená špenátová polievka so štangľami bez lepku 
	          
 Túto studenú špenátovú polievku na zelený štvrtok pripravíte doslova za pár minút, takže ušetríte varením veľa času....
        
      
    
	
       
 
	          
	            Hovädzie špikované so slaninou 
	          
  Slaninu nakrájame na dlhé hranolčeky a pomocou špikovacej ihly ich na niekoľkých miestach preťahujeme cez celý kus... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Zelený detox 
	          
  Uhorku ošúpeme a nakrájame na kúsky (dala som asi 10 cm dlhý kúsok uhorky).  Jablko zbavíme... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Kuracie stehná na červenej karí omáčke à la Východ
	          
  Kožu na kuracích stehnách som narezal a stehná sprudka opiekol na panvici s troškou masti a cesnakom.... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Zimná šošovicová polievka s pohánkou
	          
  Keď prídete zmrznutí domov z prechádzky,  teplá a sýta polievka padne vhod.  
        
      
    
	
	
       
 
	          
	            Polievka s quinoou
	          
  Hľadáte recept,  ktorý je nielen chutný,  ale aj výživný? Už nehľadajte,  predstavujeme vám jednoduchý... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Hovädzí vývar
	          
 Paradajky a ocot sú možno zvláštne prísady do hovädzieho vývaru, ale majú svoje opodstatnenie....
        
      
    
	
       
 
	          
	            Šalát podľa herečky Jennifer Anistonovej
	          
 Svieži, chutný a výborný len tak na obed alebo ako príloha k mäsu, tofu alebo opečenému halloumi....
        
      
    
	
       
 
	          
	            Kuracie prsia à la Východ 
	          
  Nakrajané kuracie mäso dáme na polhodinu do marinády z mletej papriky,  mletého korenia,  sušeného cesnaku,... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Perkelt z kuracích pŕs do plaviek 
	          
 S mojím krajším „JA“ sa poznáme od 1. januára 1964, presne 17,30 SEČ, teda vyše 60 rokov....
        
      
    
	
       
 
	          
	            Hovädzie z pivnej marinády 
	          
 Doma v našich kuchyniach sa často používal tmavý 16 ° Zlatý bažant z Hurbanovského pivovaru....
        
      
    
	
       
 
	          
	            Grilovaný syr halloumi s kuskusom
	          
 Na odľahčenie trávenia a pošteklenie gurmánskych buniek tu mám pre vás grilovaný halloumi syr s paradajkami a šalát s kuskusom....
        
      
    
	
	
       
 
	          
	            Hovädzie kocky na hubách – Herkules na tanieri 
	          
 Variant so slovenskou zemiakovou kašou, ale chutia od chlebíka nášho každodenného, cez ryžu, až po parenú knedľu....
        
      
    
	
       
 
	          
	            Zemiakové fašírky so zeleninovým šalátom 
	          
 Zemiaky môžu byť základom aj iných jedál, než na aké sme zvyknutí. Napadlo by vás urobiť fašírky práve zo zemiakov?...
        
      
    
	
       
 
	          
	            Cuketový perkelt so šampiňónmi 
	          
 Vlastne je to perkelt ako s bársakým mäsom, ale ono je nahradené zeleninou a hubami....
        
      
    
	
       
 
	          
	            Zeleninový šalát s chrenom 
	          
  Zeleninových šalátov nie je nikdy dosť.  A ak k šalátu pridáme chren,  dostaneme sa do... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Kolagénový vývar z hovädzích kostí 
	          
  Vývar z kostí obsahuje veľa vitamínov,  minerálov a kolagénu.  Vývar 
zredukujeme na želatínu a tuk.... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Šunka v aspiku
	          
  Táto pochúťka je špecialitou z oblasti Burgundska vo Francúzsku.  Je elegantným predjedlom pre návštevy,  ale... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Pšeno so zeleninou 
	          
  Pšeno je v našej kuchyni dosť málo používané,  napriek svojej hodnote.  Začnete s ním experimentovať?
        
      
      

Zimná cviklová krémová polievka
Vraj zimná! Ono je to s ňou podobne ako aj s kapustnicou...

Hráškové krémové cestoviny - Pasta e piselli
Jednoduchý obed z jedného hrnca, tradičný neapolský recept, ktorý je "krížencom" polievky a cestovín s omáčkou....

Zeleninová polievka s bedľou jedlou
Veľmi rád varím, hlavne pre deti, vnúčence a tých, ktorí si moju snahu i námahu zaslúžia....

Jelení chrbát, paštrnákové pyré, konfitovaná mrkva a zverinový demi-glace
Tento recept vás prevedie prípravou elegantného hlavného chodu, ktorý spája výraznú chuť zveriny s jemným, sladkastým pyré a lahodnou, konfitovanou zeleninou....

Fettuccine bolognese
Na masle s olejom opražíme na drobno nakrájanú cibuľu, mrkvu a zeler.

Chrumkavý kapustový šalát s kuracími kúskami
Mladá krehká kapusta má skvelú chuť a v surovej podobe je rovnako zdravá ako kvasená....

Letný zeleninový guláš bez lepku so šampiňónmi portobello
Leto je azda najpríjemnejšie obdobie na stretnutia s rodinou a priateľmi....

Bravčový perkelt s kyslou kapustou
Možno by som tento recept mal nazvať „segedínsky guláš s väčším pomerom mäsa“....

Kuracie lýtka na zelenine
Kuracie mäso patrí medzi najobľúbenejšie a najčastejšie používané i v našej domácej kuchyni....

Zapekaná šošovica so zeleninou
Lahodná vegetariánska zmes zapečená pod zemiakovým pyré je inšpirovaná anglickou klasikou shepherd ́s pie.

Kurací šalát s dresingom z kyslej smotany
Tento šalát môžete brať ako tip na spracovanie zvyškov kuraťa z víkendového obeda.

Krémová zelerová polievka s toustovými hriankami
Príjemnou chuťou prekvapila zelerová polievka aj tých, čo neľubia zeler.

Sicílska caponata
Caponata sa na talianskom ostrove Sicília podáva ako zeleninové predjedlo alebo ako príloha k mäsu aj rybám....
 
 Studená špenátová polievka so štangľami bez lepku
Túto studenú špenátovú polievku na zelený štvrtok pripravíte doslova za pár minút, takže ušetríte varením veľa času....

Hovädzie špikované so slaninou
Slaninu nakrájame na dlhé hranolčeky a pomocou špikovacej ihly ich na niekoľkých miestach preťahujeme cez celý kus...

Zelený detox
Uhorku ošúpeme a nakrájame na kúsky (dala som asi 10 cm dlhý kúsok uhorky). Jablko zbavíme...

Kuracie stehná na červenej karí omáčke à la Východ
Kožu na kuracích stehnách som narezal a stehná sprudka opiekol na panvici s troškou masti a cesnakom....

Zimná šošovicová polievka s pohánkou
Keď prídete zmrznutí domov z prechádzky, teplá a sýta polievka padne vhod.

Polievka s quinoou
Hľadáte recept, ktorý je nielen chutný, ale aj výživný? Už nehľadajte, predstavujeme vám jednoduchý...

Hovädzí vývar
Paradajky a ocot sú možno zvláštne prísady do hovädzieho vývaru, ale majú svoje opodstatnenie....

Šalát podľa herečky Jennifer Anistonovej
Svieži, chutný a výborný len tak na obed alebo ako príloha k mäsu, tofu alebo opečenému halloumi....

Kuracie prsia à la Východ
Nakrajané kuracie mäso dáme na polhodinu do marinády z mletej papriky, mletého korenia, sušeného cesnaku,...

Perkelt z kuracích pŕs do plaviek
S mojím krajším „JA“ sa poznáme od 1. januára 1964, presne 17,30 SEČ, teda vyše 60 rokov....

Hovädzie z pivnej marinády
Doma v našich kuchyniach sa často používal tmavý 16 ° Zlatý bažant z Hurbanovského pivovaru....

Grilovaný syr halloumi s kuskusom
Na odľahčenie trávenia a pošteklenie gurmánskych buniek tu mám pre vás grilovaný halloumi syr s paradajkami a šalát s kuskusom....

Hovädzie kocky na hubách – Herkules na tanieri
Variant so slovenskou zemiakovou kašou, ale chutia od chlebíka nášho každodenného, cez ryžu, až po parenú knedľu....

Zemiakové fašírky so zeleninovým šalátom
Zemiaky môžu byť základom aj iných jedál, než na aké sme zvyknutí. Napadlo by vás urobiť fašírky práve zo zemiakov?...

Cuketový perkelt so šampiňónmi
Vlastne je to perkelt ako s bársakým mäsom, ale ono je nahradené zeleninou a hubami....

Zeleninový šalát s chrenom
Zeleninových šalátov nie je nikdy dosť. A ak k šalátu pridáme chren, dostaneme sa do...

Kolagénový vývar z hovädzích kostí
Vývar z kostí obsahuje veľa vitamínov, minerálov a kolagénu. Vývar zredukujeme na želatínu a tuk....

Šunka v aspiku
Táto pochúťka je špecialitou z oblasti Burgundska vo Francúzsku. Je elegantným predjedlom pre návštevy, ale...

Pšeno so zeleninou
Pšeno je v našej kuchyni dosť málo používané, napriek svojej hodnote. Začnete s ním experimentovať?
 Suroviny
Suroviny Mäso
Mäso Zelenina+ strukoviny
Zelenina+ strukoviny Ovocie
Ovocie Mliečne +syry
Mliečne +syry Cestoviny +prílohy
Cestoviny +prílohy Ryby
Ryby Huby
Huby Orechy+ semienka
Orechy+ semienka Bylinky+ koreniny
Bylinky+ koreniny Sladkosti+ pochutiny
Sladkosti+ pochutiny Tekutiny
Tekutiny Oleje
Oleje