Slané pečivo
Slané pečivo

Slané pistáciové biscotti

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 16:00
Slané pistáciové biscotti
Foto: Kulirnární studio MAFRA

Pri pečení vianočných koláčikov sa môže ľahko stať, že sa vám zo všetkého toho cukru zatočí hlava. Potom je potrebné dať si niečo so štipkou soli. Zobraziť celý popisPri pečení vianočných koláčikov sa môže ľahko stať, že sa vám zo všetkého toho cukru zatočí hlava. Potom je potrebné dať si niečo so štipkou soli. Takéto chuťovky môžete mať v zásobe pre návštevy.

40 ks
porcií
25 minút
príprava
30+20 minút
na 160/180 °C

Suroviny

450 g
100 g (bez kôstok)
100 g (bez kôstok)
100 g nesolené a nepražené
1/2 ČL
2 PL nasekaný
80 g
2 ks
120 ml



Postup

  1. 1

    V mise zmiešame múku, nasekané olivy, pistácie, soľ a tymian. Potom pridáme nastrúhaný syr, vajcia a mlieko. Vypracujeme kompaktné cesto, ktoré vtlačíme do formy na chlieb vystlanej papierom na pečenie.

  2. 2

    Pečieme 30 minút pri 160 °C. Po upečení necháme vychladnúť vo forme a potom vyklopíme.

  3. 3

    Nakrájame ostrým nožom na veľmi tenké plátky (cca 3 mm), ktoré rozložíme na plechy vystlané papierom na pečenie.

  4. 4

    Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C asi 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

Diskusia k receptu