Slané pistáciové biscotti
mesačník Varecha, dnes 16:00

Foto: Kulirnární studio MAFRA
Pri pečení vianočných koláčikov sa môže ľahko stať, že sa vám zo všetkého toho cukru zatočí hlava. Potom je potrebné dať si niečo so štipkou soli. Zobraziť celý popisPri pečení vianočných koláčikov sa môže ľahko stať, že sa vám zo všetkého toho cukru zatočí hlava. Potom je potrebné dať si niečo so štipkou soli. Takéto chuťovky môžete mať v zásobe pre návštevy.
porcií
príprava
na 160/180 °C
Suroviny
| 450 g |
|
| 100 g (bez kôstok) |
|
| 100 g (bez kôstok) |
|
| 100 g nesolené a nepražené |
|
| 1/2 ČL |
|
| 2 PL nasekaný |
|
| 80 g |
|
| 2 ks |
|
| 120 ml |
|
Postup
-
1
V mise zmiešame múku, nasekané olivy, pistácie, soľ a tymian. Potom pridáme nastrúhaný syr, vajcia a mlieko. Vypracujeme kompaktné cesto, ktoré vtlačíme do formy na chlieb vystlanej papierom na pečenie.
- 2
Pečieme 30 minút pri 160 °C. Po upečení necháme vychladnúť vo forme a potom vyklopíme.
- 3
Nakrájame ostrým nožom na veľmi tenké plátky (cca 3 mm), ktoré rozložíme na plechy vystlané papierom na pečenie.
- 4
Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C asi 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
Tiež slané pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2







Diskusia k receptu