Mascarpone torta so slivkovým lekvárom
Jednoduchý recept na tortu, ktorú zvládne aj začiatočník. Bez šľahačky a stužovača.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 5 ks |
|
| 100 ml |
|
| 270 g |
|
| 1 bal. |
|
| 300 g |
|
| 200 g |
|
| 1 bal. |
|
| Mascarpone krém: | |
| 500 g |
|
| 1 bal. |
|
| Na potretie korpusov: | |
| 300 g |
|
| Čokoládová poleva: | |
| 250 g |
|
| 100 g |
|
| Na zdobenie: | |
| 15 ks (z adventného kalendára) |
|
Postup
-
1
Korpus: Oddelíme žĺtky od bielkov a bielky vyšľaháme do peny.
- 2
Žĺtky vymiešame ručným mixérom s olejom a jogurtom. Potom ľahko vmiešame bielkovú penu. Pridáme cukor zmiešaný s vanilkovým cukrom a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
- 3
Cesto presunieme do formy na tortu, ktorú vymastíme olejom a vysypeme strúhankou. Pečieme pri teplote 170 °C cca 40 minút.
- 4
Vyberieme korpus z rúry a necháme ho vychladnúť. Po vychladnutí pripravíme mascarpone krém. Mascarpone ručným mixérom rozmixujeme s vanilkovým cukrom.
- 5
Korpus rozkrojíme na tri časti. Mascarpone krém naplníme do cukrárského vrecka. Prvý korpus natrieme lekvárom a potom cukrárskym vreckom nastriekame na celý odvod korpusu krém.
- 6
Navrch dáme druhý korpus a zopakujeme to isté ako pri prvom, zakončíme tretím korpusom. Keď máme navrstvené korpusy na sebe, zostatkom mascarpone potrieme celú tortu.
- 7
Nad parou roztopíme bielu čokoládu a nalejeme na vrch torty. Taktiež si nad parou roztopíme orieškovú čokoládu a oblejeme boky torty.
- 8
Potom nasledne ozdobíme čokoládou s adventného kalendára alebo ozdobami podľa vlastného výberu.
- 9
Tortu necháme vychladnúť v chladničke aspoň na 3 hodiny, aby čokoláda stuhla. Potom len stačí nakrájať a môžeme podávať.
Tiež mascarpone torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu