Mascarpone torta
Mascarpone torta

Mascarpone torta so slivkovým lekvárom

peciem - bez fotkypeciem, dnes 15:05
Mascarpone torta so slivkovým lekvárom
Foto: peciem

Jednoduchý recept na tortu, ktorú zvládne aj začiatočník. Bez šľahačky a stužovača.

8
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

Korpus:
5 ks
100 ml
270 g
1 bal.
300 g
200 g
1 bal.
Mascarpone krém:
500 g
1 bal.
Na potretie korpusov:
300 g
Čokoládová poleva:
250 g
100 g
Na zdobenie:
15 ks (z adventného kalendára)



Postup

  1. 1

    Korpus: Oddelíme žĺtky od bielkov a bielky vyšľaháme do peny.

  2. 2

    Žĺtky vymiešame ručným mixérom s olejom a jogurtom. Potom ľahko vmiešame bielkovú penu. Pridáme cukor zmiešaný s vanilkovým cukrom a múku zmiešanú s práškom do pečiva.

  3. 3

    Cesto presunieme do formy na tortu, ktorú vymastíme olejom a vysypeme strúhankou. Pečieme pri teplote 170 °C cca 40 minút.

  4. 4

    Vyberieme korpus z rúry a necháme ho vychladnúť. Po vychladnutí pripravíme mascarpone krém. Mascarpone ručným mixérom rozmixujeme s vanilkovým cukrom.

  5. 5

    Korpus rozkrojíme na tri časti. Mascarpone krém naplníme do cukrárského vrecka. Prvý korpus natrieme lekvárom a potom cukrárskym vreckom nastriekame na celý odvod korpusu krém.

  6. 6

    Navrch dáme druhý korpus a zopakujeme to isté ako pri prvom, zakončíme tretím korpusom. Keď máme navrstvené korpusy na sebe, zostatkom mascarpone potrieme celú tortu.

  7. 7

    Nad parou roztopíme bielu čokoládu a nalejeme na vrch torty. Taktiež si nad parou roztopíme orieškovú čokoládu a oblejeme boky torty.

  8. 8

    Potom nasledne ozdobíme čokoládou s adventného kalendára alebo ozdobami podľa vlastného výberu.

  9. 9

    Tortu necháme vychladnúť v chladničke aspoň na 3 hodiny, aby čokoláda stuhla. Potom len stačí nakrájať a môžeme podávať.

Diskusia k receptu